Участници

Участващи университети в изложение Европейско образование - пролет 2018

Информацията се актуализира...

Aberystwyth University, Уелс

Aberystwyth University

Aberystwyth се нарежда на челните места в класациите за качество на преподаването, както и за удовлетвореност на студентите. Компетентността и отзивчивостта на преподавателите и сплотеното студентско общество правят университета едно от най-желаните учебни заведения в цяла Великобритания. Статистиката за 2017 г. показва, че над 95,5% от студентите успяват да започнат
своята кариера до 6 месеца след дипломирането си.

Anglia Ruskin University, Англия

Anglia Ruskin University

През 2014 класацията на в-к „Таймс“ обяви Anglia Ruskin University за университет на годината за предприемачески идеи. През последните години университетът е инвестирал над 100 млн. паунда в своите кампуси. През 2018 г. ще бъде отворен нов Научен център. Университетът си партнира с множество организации, с които осъществява различни проекти с участието на студентите. От възпитаниците на университета 90% намират работа по специалността до 6 месеца след дипломирането.

Bournemouth University, Англия

Bournemouth University

Bournemouth University се счита за люлката на компютърната aнимация. През 2012 г. Факултетът по медии печели най-престижното отличие за академична институция във Великобритания - „Наградата на Кралицата”. Andy Locкley, възпитаник на университета, е носител на „Oскар“ за визуалните ефекти във филма “Inception” („Генезис“). Възпитаници на университета са
участвали в изработването на продукции като Star Wars, Toy Story и Harry Pottеr.

Bristol, University of the West of England, Англия

Bristol, University of the West of England

UWE разполага с шест кампуса, като основният, Frenchay Campus, се намира на 7 км северно от центъра на Бристол. Университетът впечатлява със своя Спортен център, в който са вложени близо 6 милиона британски паундa, модерен конферентен център, нов компютърен център, Школа за сценични изкуства, денонощна библиотека с над половин милион книги и над 10 000 професионални списания. През 2017 отваря врати новата сграда на Факултета по бизнес и Правния факултет, в която са инвестирани 55 милиона паунда. Всяка година университетът предлага над 4000 места за летен стаж в едни от най-добрите компании в света.

Buckinghamshire New University, Англия

Buckinghamshire New University

В Buck's New University (както още го наричат) се предлагат отлични програми и специализации, между които атрактивни и редки специалности като Air Transport with Commercial Pilot Training, Airline and Airport Management, Football Business, Furniture Design and Make, Independent Games Production, Police Studies and Criminal Justice, Textiles and Surface Design, Child Protection and Adult Safeguarding. През 2013 г. университетът е определен от сп. Which като един от най-креативните във Великобритания в области като музика, танцово изкуство, театър и визуални изкуства.

Coventry University, Англия

Coventry University

Coventry University е известен със своите програми в областта на автомобилния дизайн. Оттук са тръгнали създателите на Eurostar, Ford Ka, Mercedes A-Class, BMW 1 Series и Landrover Freelander. Според класацията на Complete University Guide за 2018 г. университетът е сред първите 20 за специалности като: изкуство и дизайн, хотелиерство и туризъм, машинно инженерство, спортни науки и физиотерапия. Тесните връзки на Coventry University с бизнеса гарантират на студентите възможно най-бърза реализация на трудовия пазар.

De Montfort University, Англия

De Montfort University

Историята на De Montfort University (DMU) започва през 1870 г. под името Leicester School of Art. През годините институцията се развива и разширява и през 1992 г. получава статут на университет под името De Montfort University. Университетът има четири факултета: Art, Design and Humanities, Business and Law, Health and Life Sciences, Technology, и заема челни места в класациите за специалности като архитектура, фармация, инженерни науки, медии и комуникации, биомедицински науки, моден дизайн и др. Академичните програми са съобразени с изискванията на индустрията, като повече от 170 от тях имат акредитация от различни професионални организации.

University of East Anglia, Англия

University of East Anglia

University of East Anglia има отлична репутация и е в топ 15 на класацията на в-к Guardian за 2016 г. Times Higher Education Student Experience Survey поставя университета в челните места по удовлетвореност на студентите. UEA е първият университет във Великобритания, който предлага специалността Creative Writing. Сред възпитаниците на UEA са писателите Йън Маккюън и Кацуо Ишигуро, актьорът Джек Давънпорт, както и редица политици и общественици. Университетът има водеща роля в научните изследвания в области като опазване на околната среда и здравеопазване. UEA заема челни места в класациите за програмите си по творческо писане, фармация, медии и комуникации, драматично изкуство и кинематография, образование, геология, социални дейности и др

University of Essex, Англия

University of Essex

University of Essex е създаден през 1964 г. и се намира сред красивата природа на графство Есекс, в непосредствена близост до град Колчестър, на един час с влак от Лондон. Днес той е сред първите 20 във Великобритания и е един от водещите университети в областта на хуманитарните и социалните науки. За 2017 година University of Essex получи Златен статут в британската класация за качество на преподаването. Постиженията на университета в сфери като: социология, икономика, политически науки и лингвистика го нареждат сред най-добрите в Европа. Университетът е известен и със своите програми за театрално изкуство, фотография и филмова режисура.

University of Greenwich (London), Англия

University of Greenwich (London)

University of Greenwich e основан през 1890 г. Разположен на южния бряг на река Темза, днес той е най-големият университет по брой студенти в Лондон. В трите кампуса на университета (Avery Hill, Greenwich и Medway) се обучават 28 000 студенти от над 140 държави. Университетът заема 3-то
място в класацията на Sunday Times University Guide за удовлетвореност на студентите. Някои от преподавателите са отличени с престижните награди „Times Higher Education Most Innovative Teacher Award“ и “National Teaching Fellow”.University of Greenwich е един от първите университети във Великобритания, които въвеждат т. нар. “сандвич“ програми. Университетът заема водещи позоции в класациите за специалности в сферата на историята, архитектурата, инженерните науки, бизнеса и социологията.

The University of Northampton, Англия

The University of Northampton

The University of Northampton, макар и създаден в началото на 20-ти век, е наследник на богати традиции в областта на образованието, датиращи още от 13-ти век. Уникалният подход на университета към предприемачеството и успешната реализация на възпитаниците бяха възнаградени със Златен статут в официалната британска класация за качество на преподаването. Университетът предлага широка гама от образователни програми и е един от малкото, в които има т. нар. 2-годишни fast-track degrees. Особено популярни са програмите в областите: образование, история, английска литература, драма, танци, изкуство и дизайн.

Northumbria University, Англия

Northumbria University

Northumbria University е специализиран за инженерни науки, хранителни технологии, архитектура и градоустройство, физиотерапия, иновативни материали и дизайн, като много от предлаганите програми включват платени стажове. Един от възпитаниците на университета – Jonathan Ive, е участвал в дизайна на iPod и iMac, а студенти от специалност Автомобилно инженерство изобретиха революционен болид, който участва в годишния Еко Маратон на Shell. Тhe Guardian University University Guide 2017 поставя университета сред 10-те най добри учебни заведения за архитектура, мода и промишлен дизайн. Известен е още с изледванията в областта на физиката и инженерните науки. Northumbria University неизменно е сред топ 10 на институциите, които най-активно развиват спорта във Великобритания.

University of Portsmouth, Англия

University of Portsmouth

Основан като училище за наука и изкуство през далечната 1869 г., University of Portsmouth получава академична акредитация през 1992 г. и според The National Student Survey е сред топ 20 на най-добрите университети във Великобритания. Днес в петте факултета на университета - Science, Technology, Creative & Cultural Industries, Humanities & Social Sciences и Portsmouth Business School, се обучават 23 000 студенти от 100 страни. През 2017 университетът получава “Златен статут” заради високото качество на преподаване. University of Portsmouth предлага практически насочени учебни програми. Студентите имат възможност да се включат в много проекти и в реална или симулирана работна среда да придобият нужния опит за успешна професионална реализация в бъдеще.

University of Reading, Англия

University of Reading

University of Reading се намира в град Рединг, на 39 км южно от Оксфорд и на не повече от 30 минути с влак от централен Лондон. Рединг e основен търговски център на графство Баркшиър. Основан през 1892 г., университетът е известен като един от водещите изследователски университети във Великобритания. На територията му се намират четири музея, ботаническа градина и няколко библиотеки. Сред специалностите, които университетът предлага, особено популярни са програмите по метеорология, графичен дизайн, топография, археология, фармация, биотехнологии, градоустройство и право. Henley Business School е един от водещите бизнес факултети във Великобритания. University of Reading печели престижната Queen’s Anniversary Prize четири пъти, а Институтът по Метеорология е признат за един от най-добрите в света.

Royal Holloway, University of London, Англия

Royal Holloway, University of London

Royal Hоlloway, University of London е основан през 1886 г. от викторианския предприемач Thomas Hоlloway под името Royal Hоlloway College. През 1985 г.се обединява с Bedford New College, a от 1992 г. носи името Royal Hоlloway,University of London. Известен като един от най-красивите в света, кампусът на университета (Egham Campus) е разположен на терен от 550 000 м2 зелени площи в непосредствена близост до Windsor Green Park, на около 7 мили от лондонското летище Heathrow. Тук се обучават близо 10 000 студенти, от които над 1/3 чуждестранни от над 100 държави. Университетът има кампус и в централен Лондон (Bedford Square). Royal Hоlloway е един от водещите университети на Острова в областта на научно-изследователските дейности и е сред 10-те най-добри университети в най-малко 9 области, сред които музика, маркетинг, психология, география, естествени науки и изкуство.

University of Sheffield, Англия

University of Sheffield

Университетът заема място сред топ 10 във Великобритания за специалностите архитектура, строително инженерство, медии и комуникации, лингвистика, градоустройство и ландшафт, технология на материалите, политика, офталмология. Университетът си партнира с компании като Boeing, Rolls Royce, Siemens, Unilever, Boots, Astra Zenecca, Slazenger и много други, което дава шанс на студентите да създават контакти и да участват в различни проекти. University of Sheffield се гордее с шестима Нобелови лауреати. Освен академичните успехи, University of Sheffield има изградена репутация на университет, който е предпочитан от студентите заради активния студентски живот, множеството клубове и общества и качественото настаняване.

University of Southampton, Англия

University of Southampton

Университетът заема място сред топ 10 във Великобритания за специалностите архитектура, строително инженерство, медии и комуникации, лингвистика, градоустройство и ландшафт, технология на материалите, политика, офталмология. Университетът си партнира с компании като Boeing, Rolls Royce, Siemens, Unilever, Boots, Astra Zenecca, Slazenger и много други, което дава шанс на студентите да създават контакти и да участват в различни проекти. University of Sheffield се гордее с шестима Нобелови лауреати. Освен академичните успехи, University of Sheffield има изградена репутация на университет, който е предпочитан от студентите заради активния студентски живот, множеството клубове и общества и качественото настаняване.

Southampton Solent University, Англия

Southampton Solent University

Университетът е изключително популярен с програмите си по морско дело, корабостроене, високи технологии и компютърни науки. Неговите възпитаници се гордеят с отлични постижения в области като дизайн, изящни изкуства, кино, медии и култура, международна търговия, логистика, право, както и широк спектър от бизнес дисциплини. Благодарение на връзките на Southampton Solent University с индустрията към момента всяка учебна програма включва и стаж. През 2015 г. отвори врати нова мултифункционална сграда в центъра на кампуса. Тя e съобразена напълно с потребностите и изискванията на студентите - от зали за лекции и семинари до места за отдих и самоподготовка. През 2017 г. започна изграждането на модерен спортен център.

University of Surrey, Англия

University of Surrey

Университетът спечели наградата на в-к Тimes за Университет на годината (2016), 4-то място в общата класация на в-к Guardian (2017) и е в челните места на повечето класации за счетоводство и финанси, диетология и здравословно хранене, бизнес мениджмънт и маркетинг, компютърни науки, психология, социология, биологически науки, електронно и авиоинженерството, физика, криминология, химия, политика, театър, танци. University of Surrey оглавява класацията на в-к Guardian (2017) в сферата на туризма и хотелиерството, и музиката. Много от бакалавърските програми предлагат стаж по специалността или интегрирана магистратура.

University of Westminster (London), Англия

University of Westminster (London)

University of Westminster предлага огромно разнообразието от учебни програми - над 500. Програмите за специалности като нетрадиционна медицина, мода и текстил, журналистика, PR и управлениe на събития, неизменно заемат челните места в класациите, а миналата година възпитаник на университета с магистърска степен по Режисура за кино и телевизия спечели Оскар за късометражен филм. Освен това, University of Westminster e университетът с най-големи възможности в цяла Великобритания по отношение на избора на чужди езици, които могат да се изучават.

York St. John University, Англия

York St. John University

York St John University е известен с академичните си постижения и специално отношение към студентите си. Впечатляващият кампус е разположен в историческaта част на град Йорк (североизточна Англия), срещу великолепната катедрала York Minster. През последните 10 години са вложени повече от 100 милиона паунда инвестиции за подобряване и развитие на учебната
база и условията за живот на студентите. Изградените съоръжения включват съвременно оборудвана библиотека, спортна зала, лаборатории, както и различни арт студиа. Освен че е световна туристическа дестинация, град York е на 4-то място в класацията за най-безопасен град във Великобритания.

VIA University College, Дания

VIA University College

VIA University College е едно от големите висши учебни заведения в Дания. В кампуса в Хернинг се обучават над 1400 студенти от различни националности по програми в сферата на модата и модната индустрия, както и на дизайна на мебели и аксесоари за дома.
Кампусът на VIA University College в Хорсенс предлага програми на английски език в сферата на инженерните науки, IT, маркетинга и мениджмънта. В кампус Хорсенс се обучават около 4000 студенти, половината от които са чуждестранни.

Fontys University of Applied Sciences, Холандия

Fontys University of Applied Sciences

Основан през 1996 г., днес Fontys University of Applied Sciences е едно от най-големите висши учебни заведения в Холандия. Разполага с три филиала в Айндховен, Венло и Тилбург, с общ брой на студентите над 40 000. Произходът на името му се корени в латинската дума „Fons“, което означава източник. Университетът предлага на своите студенти изключително широк спектър от
бакалавърски и магистърски програми. Преподаването се осъществява на три езика (английски или немски, или комбинация от двата плюс холандски, в зависимост от специалността), което е още една предпоставка за високия процент чуждестранни студенти от над 40 националности.

Hotelschool The Hague, Холандия

Hotelschool The Hague

Oсновано през 1929 г., Hotelschool The Hague е едно от трите най-престижни висши учебни заведения в света, предлагащи обучение в сферата на туризма и хотелиерството. С тази си репутация университетът привлича много местни и чуждестранни студенти. Hotelschool The Hague има филиали в Хага и Амстердам, където се обучават редовно около 2000 студенти, като 40% от тях са чуждестранни. Hotelschool The Hague е идеалният избор за всички, които желаят да получат
сериозна практическа и теоретична подготовка в сферата на туризма и хотелиерството.

NHL Stenden University of Applied Sciences, Холандия

NHL Stenden University of Applied Sciences

NHL Stenden University е пионер в концепцията за Real World Learning и Problem-based Learning и я интегрира във всички свои учебни програми. Това означава, че студентите не само придобиват нови знания, но и през голяма част от времето прилагат наученото на практика. По време на обучението си в NHL Stenden University студентите имат шанса да прекарат един семестър в някой от международните филиали на университета в Тайланд, Бали, Южна Африка или Катар. Освен това, всички програми в университета включват задължителен стаж във фирма в Холандия или другаде по света. Студентските стажове често водят до платена трудова заетост.

University of Twente, Холандия

University of Twente

University of Twente е един от водещите университети в Холандия и единственият в страната с обособен кампус. В 6-те факултета на университета в Енсхеде (Enschede) се обучават над 9000 студенти от 80 националности. Според класацията на в-к Times Twente е сред топ 200 на най-добрите университети в света. Чрез инициативата VentureLab университетът подпомага реализирането на новаторски идеи, както и създаването на фирми от самите студенти. През последните 20 години са създадени 800 такива стартъп компании. University of Twente поддържа тесни връзки с фирми като Google, Microsoft, Unilever, Shell, Siemens, Philips и др. и си сътрудничи с университети от Европа и Азия. През 2015 г. проектираният от възпитаници на Twente електрически автомобил със соларно захранване печели второ място в състезанието Bridgestone World Solar Challenge, проведено в Австралия.

HZ University of Applied Sciences, Холандия

HZ University of Applied Sciences

HZ University of Applied Sciences е сред най-добрите университети за приложни науки в Холандия, с непрекъснато присъствие в топ 3 на местната независима класация Keuzegids. Основан през 1987 година, HZ има богата мрежа от партньорски университети по цял свят. В момента в университета се обучават около 4900 студенти, 500 от които чуждестранни. Като университет за приложни науки, HZ работи в тясно сътрудничество с редица компании. Студентите получават не само теоретични знания, но също така и практически задачи, съобразени със съответната кариерна ориентация. Професионалната практика е внедрена в обучението чрез стаж, приложно-изследователски проекти и практически задания. Завършвайки университета, студентите вече имат 1 година реален професионален опит. Кампусът на HZ се намира в град Vlissingen, туристически и студентски център, разположен в най-югозападната част на Холандия.

Inholland University of Applied Sciences, Холандия

Inholland University of Applied Sciences

В Inholland University of Applied Sciences се обучават повече от 33 500 студенти от 100 различни националности. Със своите четири кампуса - в Амстердам (Димен), Хаарлем, Хага и Делфт, университетът се нарежда сред най-големите учебни институции в Холандия. Програмите на обучение са така структурирани, че да предлагат баланс между теория и практика. Преподавателите в Inholland насърчават непрекъснато студентите да проучват и намират творчески решения на текущи въпроси в различни области на науката. В сътрудничество с фирми, неправителствени организации и образователни институции преподавателите постоянно са ангжирани с приложни изследвания за актуализиране на учебните програми. Бакалавърските програми на английски език в Inholland University of Applied Sciences гарантират обучение на най-високо ниво за успешна бъдеща професионална реализация.

BTU Cottbus−Senftenberg, Германия

Brandenburg University of Technology Cottbus−Senftenberg

Брабденбургският Технически Университет с Кампуси в градовете Котбус и Зенфтенберг свързва международно значима изследователска дейност с образование ориентирано към бъдещето. Той осъществява трансфер на иновативни знания и технологии между общество, култура и икономика, като поставя важен акцент върху отговорността и задълженията пред бъдещите поколения. Модерният и отлично оборудван университет предлага на амбициозните си студенти от всички страни уникални специалности, които са гаранция за успешна кариера в национален и международен аспект.

City College, University of Sheffield, (България и Гърция)

City College, University of Sheffield

University of Sheffield е един от най-старите британски университети, член на престижната Russell Group. Той е класиран сред 100-те най-добри университета в света. Международният факултет на University of Sheffield - CITY College в Солун, Гърция е единственият факултет на университета, базиран извън Великобритания. Той предоставя на студентите от Източна Европа възможност да получат диплома от първокласен британски университет, като обучението им се провежда съвсем по-близо до дома. Бакалавърските програми са 4-годишни, а магистърските – 1 или 2-годишни. От 2010 г. в София се предлагат съвместни 4-годишни бакалавърски програми (редовно обучение) и 2-годишни магистърски програми (задочно обучение). Завършилите студенти получават две дипломи – британска диплома от University of Sheffield и българска – от партниращия университет ВУЗФ.

Американски университет в България

American University in Bulgaria

Това, което Американският университет в България може да ви гарантира след края на
вашето 4-годишно пътуване, е успешна кариерна реализация, приятелства и контакти за цял живот и увереност, че сте направили правилния избор. Не е малко, нали? Затова и уверено твърдим, че ви предлагаме сериозна и достатъчна причина да останете в България. В АУБ пътуването ще бъде вълнуващо приключение, в което ще намерите най-подходящите курсове и специалности за вас, ще разкриете неподозираните си артистични или академични таланти, ще имате състуденти и преподаватели от цял свят. Всичко това в нашия модерен и високотехнологичен кампус. Западното образование вече не е задължително на един полет разстояние. Ще се уверите в това, ако изберете да останете тук заедно с Випуск 2022 на Американския университет в България.