Блог » Новини

Холандия намали таксата за обучение с 50%!

50 % OFF от таксата през първата година на бакалавърските програми в Холандия

Холандското правителство взе решение да намали таксите за обучение на студенти в първи курс за бакалавърските програми през 2018/2019г. наполовина, за да направи висшето образование по-достъпно.
Накратко годишните такси ще възлизат на 1 030 евро през 2018/2019 г. вместо на 2 060 евро, безспорно чудесна новина за кандидатите както от България, така и от цяла Европа!
Нещо повече, студентите, започнали курсове за начални учители ще се възползват от намалението през първите две години от своето следване. Така Холандия се надява да се пребори с текущия недостиг на учители в страната.
Само студентите, за които бакалавърската степен е първа ще могат да се възползват от „промоцията“ за висше образование. В изявление правителството увери, че дори студентите, които ще учат задочно или в колежи, ще могат да се възползват от програмата.
И така, министърът на образованието Ингрид ван Енгелсховен наистина спази обещанието си:
"Ще направя всичко по силите ми, за да гарантирам, че за следващата година таксата за обучение ще остане на половина. По този начин правим висшето образование по-достъпно, за да могат всички, които наистина искат да започнат да учат, да го направят!“

Кандидатствай БЕЗПЛАТНО с нас в партньорските ни университети!

Форма за контакт

Добави нов коментар