Блог » Средно Образование

Защо да учите в сърцето на Кеймбридж?

Кеймбридж е красив град в източна Англия, на брега на река Кам и само на 50 мин. с влак от Лондон. Тук се намира световноизвестният Cambridge University, който e основан през далечната 1209 г. и включва 31 колежа, между които King's College - прочул се със своя хор и готически параклис. Кеймбридж се откроява и като едно от най-престижните образователни средища в цял свят.

Можете да усетете какво е да си студент в Cambridge University, като посетите безплатни лекции на широк спектър от теми (напр. Nanomanufacturing, Batteries and the Energy Transition, Our Quantum Future и др).

Ето няколко причини да изберете Кеймбридж:
• академичен град с традиции в образованието
• уникална архитектура
• много музеи и галерии, вкл. забележителният Fitzwilliam museum
• прочутият Шекспиров фестивал – пиесите се играят в градините на колежите King’s College, Downing College и Trinity Hall
• punting - плаване с лодка с помощта на дълъг прът, по река Кам
• многобройни възможности за спорт в местни спортни центрове, фитнес зали и клубове по гребане, както и в паркове, отворени пространства за отдих и забавления
• отлични възможности за пазаруване в магазините на John Lewis, Primark, Urban Outfitters, Hollister, Superdry, Ted Baker и много други

В Кеймбридж никога няма да скучаете! Независимо дали искате да разглеждате туристически забележителности, да се разхождате, да посетите ресторант, музей или галерия - тук има от всичко и за всеки вкус!

Можете да се насладите на живописна разходка по река Кам, като опитате едно от традиционните занимания тук - т.нар. punting. Ако наемете пънт, ще минете по вода покрай някои от колежите, Математическия мост и Моста на въздишките. Можете да се опитате да подкарате лодката сами, ако не ви липсва смелост, или за по-сигурно да наемете професионален лодкар, а той от своя страна ще ви разкаже и интересни факти за Кеймбридж.

Ако обичате музеите, не пропускайте да отидете до Fitzwilliam Museum. Архитектурата на сградата е впечатляваща, а и вътре ще се насладите на изключителни галерии и изложби. Няма входна такса, а в сградата се помещават още кафетерия и магазин за подаръци. Ако ви се прииска свеж въздух, можете да се отправите към Гранчестър и да се разходите през поляните до Овощната градина, където да отдъхнете с чаша традиционен следобеден чай и кифлички със сметана и сладко под сянката на ябълкови дръвчета.

Точно срещу кампуса на St Andrew’s College на Station Road се намира Университетската ботаническа градина. Тя е дом на над 8000 растителни вида от цял свят, които студентите изучават. Можете да се разходите из различните градини, да релаксирате до фонтана, да пиете кафе или да хапнете вкусна торта в кафетерията.

Ако сте в центъра на Кеймбридж и сте гладни, задължително опитайте кифличките Челси от Fitzbillies. Те са плодови, добре подправени и сиропирани. Определено са вкусни! Кифличките се пекат в Кеймбридж от 20-те години на миналия век и са нещо, което всеки трябва да опита.

Ако искате да пазарувате, Кеймбридж е Вашето място. От магазините на Primark до дизайнерските бутици на Giulio и Hugo Boss - помислено е за всеки бюджет.
Научете повече за St. Andrew's College Cambridge.

Искате да учите в сърцето на Кеймбридж?

Елате на безплатна консултация

Добави нов коментар