Езикови ваканции

СПА – CERAN LINGUA INTERNATIONAL

Летни езикови курсове за ученици от 9 до 17-годишна възраст
ГРАДЪТ
Спа е известен белгийски град, който се намира в живописна долина във Валонския регион, в провинция Лиеж, в сърцето на планинската верига Ардени. Градът има изключително удобно местоположение с лесен достъп до Брюксел, Люксембург, Германия и Холандия. Спа е придобил широка популярност с лековитите си минерални извори. Той е един от най-посещаваните балнеолечебни курорти още от далечния 14-ти век, а по-късно се превръща и в предпочитана дестинация за почивка и лечение на много европейски короновани особи. Именно от името на града произлиза и актуалната в наши дни дума "спа". Любопитни факти около града са, че именно тук е поставено началото на Формула 1 "Гран при", както и че това е родното място на Еркюл Поаро, проницателният детектив от романите на Агата Кристи.

УЧИЛИЩЕТО
Летният езиков курс се провежда в Collège Saint Roch in Ferrières, историческа сграда от 17 век. На разположение на участниците в програмата са модерно оборудвани учебни зали с интернет достъп, както и спортни съоръжения, включително закрит плувен басейн. Предлага се обучение по английски, френски, немски и холандски език с интензивност 28 уч.ч. седмично (1 уч.ч. = 45 мин) в малки групи до 9 души (средно по 6). Курсистите се разпределят според нивото на владеене на езика и възрастово: 9-12, 13-15 и 16-17 години. Има възможност и за индивидуални уроци в следобедните часове.

НАСТАНЯВАНЕ
Участниците в програмата се настаняват в общежитието на училището, в стая с 1, 2 или 3 легла. Осигурен е пълен пансион в стола на колежа.

КУЛТУРНА И СПОРТНА ПРОГРАМА
Летният курс включва разнообразна програма от спортни и културни занимания всеки следобед и вечер. Богатата спортна база на кампуса се използва за тенис, футбол, плуване, водна топка, аква гимнастика, аеробика, надбал и др. Вечерите са изпълнени с многобройни забавления: размяна на ролите, театрално изкуство, рисуване, стъклопис, дизайн на бижута, викторини и др. Организират се екскурзии до Брюксел, Лиеж, Брюж, Гент, Кьолн, Маастрихт, Аахен, Намур и др.

Пакетната цена включва:
• предварителен тест за определяне на нивото
• 28 уч.ч. английски/ немски/ френски/ холандски седмично
• учебни материали
• настаняване в общежитие
• пълен пансион
• богата развлекателна и спортна програма
• екскурзии
• постоянен контрол от преподаватели
• сертификат за завършен курс
• трансфер от/до летището в Женева*

Цени:
2 седмици = ЕUR 3575
3 седмици = EUR 5325
4 седмици = EUR 7075

*Срещу допълнително заплащане може да се организира трансфер от/до летището в Брюксел (EUR125 / еднопосочен).

Начални дати английски и френски език: 23, 30 юни; 7, 14, 21, 28 юли; 4, 11 август 2024 г.

Начални дати - немски език: 7, 14 юли 2024 г.

Начални дати - холандски език: 4, 11 август 2024 г.

Пристигането e в неделя следобяд, а заминаването - в събота сутринта.