Езикови ваканции

КЕЙМБРИДЖ - WORLD UNIVERSITY PREPARATION (BUCKSMORE)

Специализиран летен курс за ученици от 16 до 18-годишна възраст
Великобритания
Английски
Специализиран курс
16+ години
Специализиран летен курс за ученици от 16 до 18-годишна възраст*
ГРАДЪТ
Кеймбридж е известен преди всичко като университетски град. Университетът обхваща 31 колежа, където учат над 20 хиляди студенти. Старинните сгради на колежите, калдъръмените улички в центъра на града, безупречно поддържаните паркове и градини, мостовете над река Кам, безбройните велосипеди - всичко това създава атмосфера на спокойствие и радост. Милиони туристи от цял свят посещават Кеймбридж всяка година, за да се насладят на великолепния параклис на Кингс Колидж, старинната Кръгла Църква, катедралата Св.Мери, колекциите на музея Фицуилям и много други забележителности в града и околностите му. Обширната зелена площ в центъра на града, наречена Паркърс Пийс, е мястото, където следобед или вечер си дават среща много млади хора от цял свят - преди да отидат на театър, кино, дискотека, клуб или ресторант, да спортуват заедно, или просто да си побъбрят.

УЧИЛИЩЕТО
Курсът се провежда в кампуса на Magdalene College, един от най-старите и най-красиви колежиа на университета в Кеймбридж. Намира се на брега на река Кам, в центъра на града, на около 3 км от жп гарата.

ПРОГРАМАТА
Програмата дава прекрасна възможност на ученици на възраст от 16 до 18 години , да живеят и се учат в автентичната обстановка на един от най-известните колежи в Кеймбридж. Под ръководството на опитни лектори, те могат да получат информация за Британската система за кандидатстване във висши учебни заведения и да получат ценни съвети как да подготвят своята успешна кандидатура. В продължение на 2 седмици развиват своите комуникативни и презентационни умения и слушат лекции и участват в дискусии в избрани от тях области: Икономика и Мениджмънт, Природни науки за студенти по Медицина, Математика, Изобразително изкуство. Програмата включва подготовка за изпита IELTS, семинари за писане на мотивационно есе, пробно интервю с Академичния директор, както и посещение на колежи в Кеймбридж, Оксфорд и топ университети в Лондон. Необходимо ниво за включване в програмата: C1 по Общата Европейска рамка.

НАСТАНЯВАНЕ
Участниците в курса са настанени в общежитието на Magdalene College, където през учебната година живеят студентите. Стаите са с 1 или 2 легла. Момчетата и момичетата са в отделни крила на сградата, където за тях денонощно се грижат възпитатели от екипа на училището.

РАЗВЛЕКАТЕЛНА ПРОГРАМА
Сериозните академични занимания се редуват с посещения на музеи, екскурзии, разходка със сал по река Кам, и др.

ПАКЕТНАТА ЦЕНА включва:
• 20 часа обучение по отделни предмети в малки групи до 6 души
• 9 часа семинари
• учебни материали
• настаняване в общежитието на колежа
• пълен пансион (пакетиран обяд в дните на екскурзиите)
• безплатен достъп до интернет и e-mail
• богата развлекателна програма
• 3 целодневни екскурзии
• 1 полудневна екскурзия
• застраховка
• сертификат за завършен курс
• трансфер от/до летище Хийтроу или Гатуик

Пакетна цена за 2 седмици = GBP 3900

Начални и крайни дати: 4 – 17 юли; 18 - 31 юли 2021 г.

* Аналогична програма се предлагат в Оксфорд (Brasenose College).