Езикови ваканции

КЕНТЪРБЪРИ – CATS CANTERBURY

Специализирани летни курсове за ученици от 14 до 17-годишна възраст
Великобритания
Английски
В пансионно училище, Интензивен курс, Специализиран курс
12-17 години
Специализирани летни курсове за ученици от 14 до 17-годишна възраст
ГРАДЪТ
Кентърбъри е един от най-красивите градове във Великобритания, с многовековна история, която датира още от Средновековието. Неслучайно градът е обявен за богато културно наследство под защитата на ЮНЕСКО. Населението на Кентърбъри е около 45 хиляди души, което го прави чудесно място за обучение и отдих. Същевременно има удобно местоположение – на около стотина километра от Лондон.

УЧИЛИЩЕТО
Cambridge Education Group предлага голямо разнообразие от образователни програми за ученици от Великобритания и чужбина. CATS Canterbury (КЕТС Кентърбъри)* е международно училище, част от веригата Cambridge Education Group. Училището се помещава в 2 сгради в центъра на Кентърбъри и предлага модерни класни стаи с интерактивни дъски и мултимедийни проектори, компютърни зали, аудитории, лаборатории и библиотека, училищен стол, център за самоподготовка и безжичен интернет.

УЧЕБНА ПРОГРАМА
През лятото CATS Canterbury организира интензивна специализирана подготовка за ученици, които искат да усетят духа на британската образователна система и да получат академична подготовка в определени професионални области. Предлагат се следните опции:

1/ Careers in Medicine- програмата е подходяща за ученици с интерес в различните сфери на медицината, които искат да разберат повече за кандидатстване по тези специалности в университет, както и за подготовката за изпитите UKCAT и BMAT. Учениците ще имат възможност да се срещнат с представители, които работят в сферата на медицината, да посетят местни болници, както и да придобият повече представа за здравеопазването в Англия. В рамките на курса участниците ще получат повече информация за университетите от групата Ръсел и техните медицински училища, организират се пробни интервюта, посещения на университети и др.
Необходимо стартово ниво: еквивалент на IELTS 4.0 (Intermediate)
2/ Model United Nations Programme (14-17 г.) – 2 или 3 седмична програма, подходяща за кандидати с интерес към международните отношения и дебатирането. По време на курса учениците участват в учебна конференция, която е модел на тази на Обединените нации, посещават лекции и семинари.
3/ Други: Classic English, Intensive English, Cambridge First Exam Preparation (4 седмици), Classic English+Basketball. За начални дати и пакетни цени пишете на languages@edlanta.com.

Дати и цени за 2023 г.:
1/ Careers in Medicine:
3 седмици (26 юни – 17 юли) = GBP 3900
2/ Model United Nations:
3 седмици (17 юли – 7 август) = GBP 3900

Пристигането е в неделя следобяд, а заминаването – в събота сутринта.

*Информация за средно образование в CATS Canterbury можете да прочетете тук.