Езикови ваканции

ИСТБОРН - ST. GILES

Езиков курс за кандидати над 16-годишна възраст
ГРАДЪТ
Истборн е известен като най-слънчевият град в Англия. Това е морски курорт на южното крайбрежие на страната, графство Източен Съсекс. Наблизо се намират природните феномени Бийчи Хед и Националният парк „Саут Даунс“ – снежнобели отвесни варовикови скали, издигащи се на десетки метри височина.

УЧИЛИЩЕТО
Програмата се провежда в красива сграда в близост до плажа и на 5-10 мин. пешеходно разстояние от центъра на града. Езиковият център разполага с 20 класни стаи с капацитет общо 300 студенти, център за самостоятелна подготовка, библиотека, интерактивни дъски и проектори, кафене, книжарница и собствена градина.
Обучението е с интензивност 20 или 28 уч.ч. седмично (1 уч.ч. = 50 мин). Курсистите се разпределят по групи (обикновено по 10 души) в зависимост от нивото им. Има възможност за изцяло индивидуално обучение или добавяне на индивидуални уроци към основната програма. Предлага се и подготовка за международно признат сертификат или бизнес английски.
Тъй като училището е сравнително малко, а дестинацията – със спокойна атмосфера, курсовете в Истборн се препоръчват за хора, които за пръв път са сами в чужбина.

НАСТАНЯВАНЕ
Участниците в програмата се настаняват при внимателно подбрани приемни семейства, общежития (за курсисти над 18 години) или стаи за гости. В семействата стаите са самостоятелни; има възможност за осигурена закуска или закуска и вечеря. Общежитията предлагат самостоятелни стаи в апартаменти с общ санитарен възел, напълно оборудвана кухня и зона за отдих. При настаняване в общежитие може да се добави закуска в училището (от понеделник до петък).

КУЛТУРНА ПРОГРАМА
Летният курс включва разнообразна програма от спортни и културни занимания. Спортните включват мини голф, футбол, скачане на батут, кънки на лед (през зимата), боулинг и танци. Културните варират от посещения на различни заведения и забележителности до театър и комедийни шоута. Организират се екскурзии до Луис, Бийчи Хед, Брайтън, Кеймбридж и Лондон.

Примерната пакетна цена включва:
• тест за определяне на нивото
• 28 уч.ч. английски седмично
• настаняване в общежитие, в самостоятелна стая
• безплатен достъп до интернет
• разнообразна развлекателна програма
• регистрационна такса
• такса за настаняване

Цени за 2024 г.:*
2 седмици = GBP 1412
3 седмици = GBP 2053
4 седмици = GBP 2694

*Допълнително се заплащат:
• учебни материали = между GBP 25-50
• такса „активен сезон“ (в периода 24 юни – 23 август) = GBP 25 на седмица
• трансфер от/до летище Хийтроу/Гатуик/Лутън = между GBP 130 - GBP 205 / еднопосочен

Начални дати: всеки понеделник
За напълно начинаещи: 22 януари, 4 март, 29 април, 2 септември 2024 г.
Пристигането и заминаването са в неделя.

Подобни курсове училището предлага и в Брайтън, Кеймбридж и Лондон. Обучението може да се комбинира като се посетят две или повече локации (минимум 2 седмици във всяка).