Езикови ваканции

ЖЕНЕВА – COLLÈGE DU LÉMAN

Летни комбинирани програми за ученици от 8 до 18-годишна възраст
ГРАДЪТ
Разположена в югозападна част на Швейцария, на бреговете на езерото Леман, Женева е известна като “градът на Калвин”. Тук се намират централите на Червения Кръст, Международната търговска организация, Европейската централа на ООН и представителствата на редица други големи международни компании, което придава на Женева космополитен облик и я прави чудесно място за изучаване на чужд език и запознаване с богати културни традиции.

УЧИЛИЩЕТО
Учебните занятия се провеждат в сградата на реномирания Collège du Léman (Колеж дьо Леман)*, който се намира на 9 км от центъра на града и от летището. Колежът разполага с 6 учебни сгради, в които се помещават 52 класни стаи, 4 лаборатории за природонаучните дисциплини, зала за лекции със 120 места, 3 ателиета за изобразително изкуство, езикова лаборатория, 3 компютърни зали, конферентна зала и 2 библиотеки с около 19 000 тома литература.
Участниците в програмата избират 2 сутрешни и 2 следобедни специализации от общо 26 възможности:
Сутрешни опции: английски език, френски език, компютърно програмиране, научна лаборатория, роботика, предприемачество, цирково изкуство, изкуства и занаяти, спорт.
Следобедни опции: лидери на бъдещето, програмиране, Шампионска лига, танци, театрална школа, спорт, фитнес, водни спортове, кулинария, дронове, VR, изкуства и занаяти.

Срещу допълнително заплащане се предлагат и следните следобедни занимания: въздушна акробатика, голф, конна езда, водни спортове в езерото Женева, тенис (CHF 800/седмично).

НАСТАНЯВАНЕ
Участниците в летния езиков курс се разпределят по пол и възраст и се настаняват в общежитията на колежа, в стаи с 2-3 легла. Осигурен е пълен пансион: закуска, топъл обяд и вечеря.

КУЛТУРНА И СПОРТНА ПРОГРАМА
На разположение на участниците в курса е чудесната спортна база на колежа: 3 покрити тенис корта, баскетболно, волейболно и футболно игрище, лекоатлетическа писта, игрище за софтбол, плувен басейн, зала за джудо и фитнес зала. Вечер участниците в летния езиков курс могат да участват в чудесно подбрана развлекателна програма, включваща кино-вечери, дискотеки, концерти и др. През уикендите се организират екскурзии до: Женева, Олимпийския музей в Лозана, фабрики за шоколадови изделия и др.

Пакетната цена включва:
• тест за определяне на нивото
• обучение седмично (според избраните дисциплини)
• учебни материали
• информационен пакет
• настаняване в общежитие
• пълен пансион (топъл обяд)
• безплатен достъп до интернет
• спортна и развлекателна програма
• екскурзии
• постоянен контрол от преподаватели
• медицинска застраховка
• сертификат за завършен курс
• трансфер от/до летището (в определени часове)

Цени:
2 седмици = CHF 6190
4 седмици = CHF 11 125
6 седмици = CHF 14 655
7-дневна екскурзия (11 - 18 август 2024 г.) = CHF 3770

Дати:
2-седмичен курс: 30 юни; 14, 28 юли 2024 г.
4-седмичен курс: 30 юни; 14 юли 2024 г.
6-седмичен курс: 30 юни 2024 г.

*Предлагат се и курсове с продължителност 3 и 5 седмици. За начални дати и цени моля свържете се с консултантите на ЕДЛАНТА.

Пристигането е в неделя, а заминаването - в събота.

*Повече информация за средно образование в Collège du Léman можете да прочетете тук.