Пансионни училища

Bellerbys College

Местоположение: Брайтън, Лондон
Най-близко летище: Гатуик, Хийтроу
Общ брой ученици: 800
Възраст: 13-21 г.
Годишна такса за 2020/2021 г.: GBP 27 552 – GBP 46 506
Образователни програми: GCSE Pathway, A Level, Foundation, Pre-Foundation
Великобритания
Английски
A-level, Foundation, GCSE
Bellerbys College е частен британски колеж, част от образователната организация Study Group, който предлага на учащи от цял свят разнообразни програми и специализирана подготовка за кандидатстване в университети във Великобритания.
Избралите Bellerbys College получават качествено обучение в малки групи, интензивна подготовка по английски език, както и гаранция за бърз и плавен преход към британската образователна система.
МОДЕРНИ УЧЕБНИ ЦЕНТРОВЕ
Bellerbys College разполага с 3 модерни учебни центъра в Англия. Всеки от тях е оборудван в съответствие със съвременните стандарти и отговаря напълно на изискванията на чуждестранните студенти за ефективно обучение.
Bellerbys College Brighton е най-старият учебен център на Bellerbys. Намира се в Брайтън, на южното крайбрежие на Англия, на около 60 мин с влак от Лондон. Колежът е разположен в специално построен учебен комплекс, който разполага с 62 учебни стаи, 6 лаборатории, 4 IT зали, 5 студия за изобразително изкуство, стая за фотография, лекционна зала, модерна библиотека, книжарница, безплатен достъп до интернет. Учебният сектор се свърза посредством остъклен мост с модерно общежитие с 370 самостоятелни и 8 двойни стаи със собствен санитарен възел, напълно оборудвана стая за отдих и интернет кафе. Bellerbys College London отваря врати през 2004 г. Училището се намира в югоизточната част на Лондон, недалеч от обсерваторията в Гринуич. Кампусът разполага с 30 учебни стаи, оборудвани с най-съвременна учебна техника, ресторант, книжарница, медицински кабинети и др.
Bellerbys College Cambridge е разположен само на 15 мин от центъра на университетския град. Кампусът на училището осигурява отлични условия за обучение, спорт и развлечение: модерно оборудвани класни стаи, лаборатории, библиотека, кафетерия, компютърни зали и др.
УЧЕБНА ПРОГРАМА
Белърбис Колидж има над 50-годишен опит в обучението на чуждестранни ученици от цял свят. Съчетанието на висококвалифицирана подготовка и ефективни учебни програми помага на учениците да развият потенциала си в сферите, които най-много подхождат на талантите и интересите им. В класацията на вестник Financial Times колежът се нарежда сред 40-те най-добри училища във Великобритания. Над 90% от завършилите са приети в университети като Bath, Leeds, Surrey, York, Nottingham, UCL, City University London, Cardiff, Warwick и др.
Bellerbys College предлага следните образователни програми:

ПрограмаВъзрастПродължителност
Подготовка по английски език (ELPP)над 15 г.1, 2 или 3 семестъра
Летен курс - подготовка за IELTSнад 17 г.6 седмици
Програма GCSE Pathwayнад 13 г.6 или 9 семестъра
Програма Pre-GCSEнад 14 г.1, 2 или 3 семестъра
Програма GCSEнад 15 г.3 или 4 семестъра
Програма А-levelнад 16 г.3, 5 или 6 семестъра
НАСТАНЯВАНЕ
Колежът предлага настаняване както в подбрани приемни семейства, така и в модерните си общежития, които отговарят на най-високите стандарти. Стаите са самостоятелни или с 2 легла и настаняването е според предпочитанията на ученика.
СПОРТ И ИЗВЪНКЛАСНИ ДЕЙНОСТИ
Учениците имат възможност да практикуват различни спортове: фитнес, йога, бадминтон и др., както и да участват в разнообразни клубове по интереси. През свободното време се организират барбекюта, интернационални вечери и др. забавления, а през уикендите - екскурзии.
ИЗИСКВАНИЯ ЗА ПРИЕМ
Възраст: над 13 години
Необходими документи:
• академична справка от последните 2 години
• препоръка от преподавател
• регистрационна такса: GBP 200
Изпити: английски език (полага се в офиса на EDLANTA)