Пансионни училища

Bishopstrow College

Местоположение: Бишъпстроу, Уилтшър
Най-близко летище: Бристол, Хийтроу
Общ брой ученици: 80
Възраст: 7-17 г.
Годишна такса за учебната 2020/2021 г.: GBP 33 300 - GBP 38 850
Образователни програми: IGCSE, Pre-IB, Pre-A Level, подготовка по английски език и отделни предмети
Великобритания
Английски
IGCSE
УЧИЛИЩЕТО
Bishopstrow College (Бишъпстроу колидж) се намира в едноименния град Бишъпстроу, в графство Уилтшър (югозападна Англия). Най-близкият голям град е Уорминстър. Това е едно от най-живописните кътчета във Великобритания, което се отличава с впечатляващи исторически и природни забележителности. Училището има отлична база: модерни учебни зали, комфортни общежития, закрити и открити спортни игрища, фитнес зала, компютърна зала, център за допълнителна подготовка и др.
УЧЕБНА ПРОГРАМА
Бишъпростроу Колидж е училище специализирано в подготовката на чуждестранни ученици за прием в престижни английски пансионни училища. Учебната програма е съобразена с езиковите и възрастови нужди на децата, като те получават не само отлична подготовка за приемни изпити и интервюта, но и плавна адаптация към живота в пансионно училище. За тези цели училището предлага обучение в малки групи до 8 деца, както и индивидуални занимания. Учебната година в Bishopstrow е разделена на 4 срока, а училището е отворено 44 седмици в годината. За разлика от повечето пансионни училища тук децата могат да остават и през междусрочните и сезонни ваканции.
НАСТАНЯВАНЕ
Училището разполага с 3 общежития – отделни за момчета и за момичета. Учениците се настаняват в стаи с 2 и повече легла. Всяко общежитие разполага с кухня, всекидневна и градина.
СПОРТ И ИЗВЪНКЛАСНИ ДЕЙНОСТИ
Учениците могат да практикуват следните спортове: тенис, баскетбол, футбол, бадминтон, ръгби, крикет и др. Предлагат се и разнообразни клубове по интереси – приложни изкуства и занаяти, театрално майсторство, готварство, компютри и др. През свободното време се организират барбекюта, разходки, интернационални вечери, посещения на театри и кина, концерти; а през уикендите - екскурзии до Лондон, Оксфорд, Бат, Стоунхендж, Уиндзор, Уинчестър и др.
ИЗИСКВАНИЯ ЗА ПРИЕМ
Възраст: над 7 години
Необходими документи:
• академична справка или езиков сертификат
• препоръка от преподавател
• регистрационна такса: GBP 150
Изпити: английски език и интервю