Пансионни училища

CATS College Cambridge

Местоположение: Кеймбридж
Най-близко летище: Хийтроу, Станстед
Общ брой ученици: 809
Възраст: 14-18 г.
Годишна такса за учебната 2022/2023 г.: GBP 46 200
Образователни програми: GCSE, A Level, University Foundation Programme
Великобритания
Английски
A-level, Foundation, GCSE
УЧИЛИЩЕТО
CATS Cambridge (КЕТС Кеймбридж) е международно училище, част от образователната група Cambridge Education Group (CEG), която предлага голямо разнообразие от образователни програми за ученици от Великобритания и чужбина. Училището разполага с отлична база и местоположение – в центъра на Кеймбридж, до St John’s College парк. Класните стаи са оборудвани с интерактивни дъски и мултимедийни проектори. На разположение на учениците са компютърни зали, лаборатории, библиотека, театрално и арт студио, музикален кабинет, както и безжичен интернет в общежитията на колежа.
УЧЕБНА ПРОГРАМА
Колежът предлага разнообразни академични програми, а резултатите от финалните изпити са много добри. Възпитаниците на CATS продължават образованието си в университети като Imperial College, King’s College, Queen Mary, Goldsmiths, Nottingham, Cambridge, Oxford Brookes, Durham, Pennsylvania State University (USA). При необходимост за чуждестранните ученици се организира допълнително обучение по английски език.
НАСТАНЯВАНЕ
Настаняването е в модерни общежития, а за по-големите ученици - и в приемни семейства. Еlizabeth House Residence e най-новото общежитие, което се намира в самия кампус на колежа и разполага с 230 самостоятелни стаи със санитарен възел.
СПОРТ И ИЗВЪНКЛАСНИ ДЕЙНОСТИ
Училището има много добра материална база и предлага възможност за практикуване на футбол, волейбол, баскетбол, бойни изкуства и танци (салса и балет). През свободното си време учениците могат да участват и в някои от клубовете по интереси. Целогодишно се организират екскурзии в Англия (Лондон, Оксфорд, Стратфорд-ъпон-Ейвън) и чужбина (Париж, Москва, Прага и Флоренция).
ИЗИСКВАНИЯ ЗА ПРИЕМ
Възраст: над 14 години
Необходими документи:
• академична справка за последните 2 години
• препоръка от преподавател
Изпити: английски език и математика за някои от програмите (полага се в офиса на ЕДЛАНТА)
Училището предлага и летен специалиализиран курс за ученици от 15 до 17-годишна възраст - Oxbridge Preparation Programme.
Повече подробности за курса можете да прочетете тук.