Пансионни училища

Carlsbad International School

Местоположение: Карлови Вари
Най-близко летище: Прага
Общ брой ученици: 70
Възраст: 14-19 г.
Годишна такса за учебната 2020/2021 г.: EUR 37 000
Образователни програми: Pre-DP, International Baccalaureate
Чехия
Английски
IB
УЧИЛИЩЕТО
Carlsbad International School (Международното училище Карлсбад) се намира в Карлови Вари, световноизвестен спа център на 120 км от Прага, в западна Бохемия. Кампусът на училището е на 2 км от града, на брега на река Тепла, сред красив парк. Сградният фонд на училището впечатлява с модерните си условия за обучение и настаняване, както и с уникална архитектура.
УЧЕБНА ПРОГРАМА
Обучението е на английски език, по програмата International Baccalaureate (IB). Училището е акредитирано от международната организация на IB училищата. В допълнение се предлагат професионални програми по: тенис, триатлон и голф. Това позволява на децата, които се занимават със спорт да получат престижна международна диплома и да се развиват професионално в съответния спорт, следвайки индивидуална програма на обучение. Един от основателите на училището е известният чешки тенисист Petr Pala.
НАСТАНЯВАНЕ
Настаняването е в луксозното общежитие на училището, в просторни стаи с 2 до 4 легла със самостоятелен санитарен възел. Осигурен е пълен пансион – закуска, топъл обяд и вечеря.
СПОРТ И ИЗВЪНКЛАСНИ ДЕЙНОСТИ
Училището предлага разнообразна развлекателна програма: екскурзии, посещения на културни събития в Прага, участие в клубове по интереси, както и в Duke of Edinburgh’s award и Model United Nations. За желаещите да се занимават със състезателни спортове като триатлон (плуване, колоездене, тичане), тенис, голф, футбол и волейбол се предлагат професионални тренировки.
ИЗИСКВАНИЯ ЗА ПРИЕМ
Възраст: над 13 години
Необходими документи:
• формуляр за записване
• академична справка за последните 2 год.
• 2 препоръки
• изпит по английски език
• регистрационна такса EUR 200