Пансионни училища

DLD College London

Местоположение: Лондон
Най-близко летище: Хийтроу
Общ брой ученици: 500
Възраст: 14-21 г.
Годишна такса за учебната 2020/2021 г.: GBP 43 225 - 53 725
Образователни програми: GCSE, A Level, BTEC, University Foundation
Великобритания
Английски
A-level, Foundation, GCSE
УЧИЛИЩЕТО
DLD College London е частно училище, част от веригата Abbey DLD Colleges. Разположено е в центъра на Лондон, в непосредствена близост до Уестминстър и Биг Бен. От създаването си през 1931 г. училището си е изградило отлична репутация както сред учениците и техните семейства, така и в академичните среди. Кампусът на DLD College London е специално построен за целта и предлага отлични условия: 55 модерни класни стаи, 2 музикални кабинета, 3 арт студиа, лаборатории, амфитеатър и др.
УЧЕБНА ПРОГРАМА
Колежът предлага богата палитра от академични програми, както и интензивна езикова подготовка. За високото качество на обучение говоря резултатите от финалните изпити от А level: 38% от учениците са постигнали A*A, а 63% - A*-B.
НАСТАНЯВАНЕ
Луксозното общежитие е до сградата на колежа и разполага с 200 модерно обзаведени стаи със собствен санитарен възел. Повечето от стаите са самостоятелни, но има и ограничен брой стаи с 2 легла.
СПОРТ И ИЗВЪНКЛАСНИ ДЕЙНОСТИ
DLD College организира разнообразна програма от извънкласни дейности: спорт (футбол, баскетбол, бадминтон, крикет, йога и др.), клубове по интереси (театър, дебати, музика, изкуство и др.).
ИЗИСКВАНИЯ ЗА ПРИЕМ
Възраст: над 14 години
Необходими документи:
• академична справка за последните 2 години
• препоръка от преподавател
• регистрационна такса: GBP 250
Изпити: английски език и интервю (полагат се в офиса на ЕДЛАНТА).