Пансионни училища

Durham School

Местоположение: Дърам
Най-близко летище: Хийтроу
Общ брой ученици: 590
Възраст: 11-18 г.
Годишна такса за учебната 2020/2021 г.: GBP 30 078 - GBP 35 022
Образователни програми: GCSE, A Level
Великобритания
Английски
A-level, GCSE
УЧИЛИЩЕТО
Durham School (Дърам Скуул) е едно от най-старите училища в страната, с богата история, която датира от 1414 г. Училището е разположено върху просторни зелени площи, сред удивителна природа, в близост до река Уеър, което създава допълнително чувство на спокойствие, уединение и сигурност. В същото време, Durham School се намира само на 5 минути пеша от центъра на град Дърам. Кампусът на училището предлага отлични условия за обучение и отдих: просторни и модерни учебни зали, комфортни общежития, компютърна зала, спортна зала, спортни игрища, зала с музикални технологии и др.
УЧЕБНA ПРОГРАМA
Училището предлага обучение по академичните програми GCSE и А-level. За високото качество на образованието говорят престижните университети, в които възпитаниците му продължават образованието си: Oxford University, University of Cambridge, University of Edinburgh, Imperial College London, Northumbria University и др.
НАСТАНЯВАНЕ
Дърам Скуул разполага с 3 общежития: 2 за момчета и 1 за момичета. Учениците се настаняват в двойни или самостоятелни стаи. Общежитията имат още помещения за отдих и достъп до интернет.
СПОРТ И ИЗВЪНКЛАСНИ ДЕЙНОСТИ
Durham School се слави с постижения в областта на музиката, спорта и драмата, но предлага и широк спектър от извънкласни дейности: танци, готварство, изготвяне на училищния вестник и много други. Училището разполага с отлична спортна база, в която се практикуват следните спортове: плуване, тенис, фитнес, лека атлетика, хокей, ръгби, футбол, гребане, голф, крикет, скуош, бадминтон, тенис на маса и др. Предлагат се и разнообразни клубове по интереси: изкуства, керамика, изработване на бижута, камерна музика, хор, дебати и дискусионни клубове, моден дизайн, електроника, информационни технологии, италиански език, поезия и др. Организират се разнообразни екскурзии в страната и в чужбина (Индия, Танзания, Борнео и др). Всяка година учениците имат възможност да се включат и в ски пътуване до Франция по време на Великденските празници.
ИЗИСКВАНИЯ ЗА ПРИЕМ
Възраст: над 11 години
Необходими документи:
• академична справка от последните 2 години
• препоръка от преподавател
• интервю
• регистрационна такса: GBP 75
Изпити: английски език и математика (полага се в офиса на ЕДЛАНТА)