Пансионни училища

Earlscliffe

Местоположение: Ърлсклиф, Фолкстоун
Най-близко летище: Лондон Гатуик
Общ брой ученици: 110
Възраст: 15-19 г.
Годишна такса за учебната 2022/2023:: GBP 40 950
Образователни програми: A Level, Pre-A Level
Великобритания
Английски
A-level
УЧИЛИЩЕТО
Сградата, в която се помещава училището Earlscliffe (Ърлсклиф) е построена през 1870 г. като голям частен дом. В близост е до морето и известната алея The Leas и впечатлява с красивата си викторианска фасада.
Училището предлага най-доброто британско образование, т.нар. „златен стандарт“ A Level програма. То предоставя на учениците цялостна академична подготовка за прием в най-конкурентните университети в света. Само добрите оценки вече не са достатъчни за постигането на тази цел, затова Earlscliffe предлага разнообразни допълнителни дейности, които спомагат за всестранното развитие на учениците.
Earlscliffe предлага индивидуален подход в обучението, който никой друг колеж от този вид не може да предложи. Това е уникален модел, който се основава на традициите и методите на най-елитните колежи в Оксфорд и Кеймбридж, както и на американските университети от т.нар. Бръшлянова лига (Ivy League).
УЧЕБНА ПРОГРАМА
Earlscliffe предлага изключително ефективна подготовка по програмата A Level за традиционните академични дисциплини. Учебните занятия протичат в малки групи, така че всеки получава индивидуално внимание. Ключът към успешното обучение е в разпределението на A-level предметите: 9 свързани предмета, в 6 часа от 45 минути седмично. Преподавателите в Earlscliffe вярват че т.нар. практическо обучение е по-ефективно отколкото “study time” – времето за самоподготовка. Напредъкът на всеки ученик в усвояването на учебния материал се отчита чрез седмичната система TRAC (Test, Rank and Coach). Нейната цел е с помощта на изпитни тестове по всички предмети, включени в A Level програмата, да се проследи развитието на нивото на учениците и да се направи стратегия за преодоляване на трудностите, които срещат при усвояване на знанията. Учениците харесват тази система, понеже смятат, че тя е ценен инструмент не само за оценка на знанията и уменията им, но и за поддържането на мотивацията им.
НАСТАНЯВАНЕ
Отличните условия за настаняване са привлекателни за всеки ученик. През 2011 г. е направено цялостно обновяване на общежитията на Earlscliffe. Повечето от стаите са двойни, със самостоятелен санитарен възел, като учениците разполагат със собствени гардероб и бюро. Във всички стаи има безплатна Wi-Fi връзка. Класните стаи и лаборатории също са обновени и модерно оборудвани.
СПОРТ И ИЗВЪНКЛАСНИ ДЕЙНОСТИ
Училището Earlscliffe предлага и добри условия за спорт. Има организирани състезателни отбори по футбол, голф, тенис, баскетбол. Други спортове, които учениците могат да практикуват, са волейбол, скуош, бадминтон, тенис на маса. Училището разполага и с фитнес зала и голям закрит басейн.
Всички спортни съоръжения са в непосредствена близост до кампуса. Изключение прави само голф игрището (Sene Valley Golf Club), до което се достига с кола за кратко време.
ИЗИСКВАНИЯ ЗА ПРИЕМ
Възраст: над 15 години
Необходими документи:
• академична справка за последните 2 години
• препоръка от преподавател
• регистрационна такса: GBP 295
Изпити: английски език и математика (полагат се в офиса на ЕДЛАНТА)
За повече информация, моля пишете до: boarding@edlanta.com
В сградата на училището се провежда и летен езиков курс за ученици от 13 до 17-годишна възраст.
Повече подробности за курса можете да прочетете тук