Пансионни училища

International Schol of Creative Arts

Местоположение: Уексам, Бъкингамшър
Най-близко летище: Лондон Хийтроу
Общ брой ученици: 90
Възраст: 16-19 г.
Годишна такса за учебната 2020/2021 г.: GBP 43 470
Образователни програми: A Level, Portfolio programmes
Великобритания
Английски
A-level
УЧИЛИЩЕТО
International Schol of Creative Arts е изградено през 2009 г. със съдействието на University of the Arts London. Почетен президент на училището е известният моден дизайнер Jimmy Choo. Кампусът на ISCA се намира в графство Бъкингамшър и предлага отлични условия: 8 хектара площ, закрит плувен басейн, арт студиа, комфортни общежития.
УЧЕБНА ПРОГРАМА
Училището е специализирано в предуниверситетска подготовка за прием в специалности, свързани с изкуства и дизайн. Предлага се обучние по програмите A Level, Portfolio programmes. Обучението е в малки групи. Организират се разнообразни семинари и тренинги.
НАСТАНЯВАНЕ
Учениците се настаняват в комфортното общежитие на училището, в самостоятелни стаи със санитарен възел. Стаите са просторни, с достатъчно място за съхранение на багажа и учебните материали.
СПОРТ И ИЗВЪНКЛАСНИ ДЕЙНОСТИ
Спортната база на училището включва: плувен басейн, модерна фитнес зала, тенис кортове, игрища за ръгби, лека атлетика, стрелба, поло и др. Предлагат се и клубове по интереси: изобразително изкуство, театрални умения, музика и IT. Редовно се организират екскурзии до Лондон, Бат, Оксфорд, Кеймбридж и др.
ИЗИСКВАНИЯ ЗА ПРИЕМ
Възраст: над 16 години
Необходими документи:
• академична справка за последните 2 години
• препоръка от преподавател
Изпити: английски език и портфолио