Пансионни училища

Plymouth College

Местоположение: Плимут, Девън
Най-близко летище: Хийтроу, Гатуик
Общ брой ученици: 761
Възраст: 11-18 г.
Годишна такса за учебната 2020/2021 г.: GBP 28 125 - 32 235
Образователни програми: GCSE, A Level, IB
Великобритания
Английски
A-level, GCSE, IB
УЧИЛИЩЕТО
Plymouth College (Плимут Колидж) се намира в eдноименния град Плимут, в графство Девън, Югозападна Англия. Плимут е известен не само като важен пристанищен град, но и със своите забележителни хълмове и затаяващи дъха крайбрежни пейзажи. Колежът е създаден през 1877 г. На разположение на учениците са модерни класни стаи с интерактивни бели дъски, учебни лаборатории, репетиционна зала със звукозаписно студио, 25-метров закрит плувен басейн, спортни игрища, 2 корта за скуош, стена за катерене и др.
УЧЕБНА ПРОГРАМА
Plymouth College има 2 много силни области, в които подготвя своите възпитаници и те постигат изключителни резултати. От една страна, колежът е едно най-добрите бизнес училища във Великобритания. Бизнес департаментът има над 10 награди от различни конкурси и състезания. Освен това има силен департамент по Финанси като учениците се обучават едновременно по CeFS и DIpFS и до момента има 2 спечелени национални награди за обучение в областта на финансите. От друга страна това е много подходящо за училище за деца, които искат да се занимават професионално с плуване, тъй като има специална програма The Elite Swimming Programme“. Участници в програмата се състезават на национално и международно ниво, като имат поставени рекорди. В последните години възпитаници на колежа са печелили медали на олимпийските игри (Cassandra Patten, бронзов медал от Олимпийските игри през 2008; Ruta Meilutyte, златен медал от Олимпийските игри през 2012 г.).
Плимут Колидж предоставя стипнедии на кандидати с изявени постижения в плуването, както и в други спортни и академични области.
НАСТАНЯВАНЕ
Колежът разполага с 4 общежития, отделни за момчета за момичета. По-малките се настаняват в комфортни спални помещения, а по-големите - в стаи с 1 или 2 легла.
СПОРТ И ИЗВЪНКЛАСНИ ДЕЙНОСТИ
Plymouth College е едно от най-добрите училища в Англия за плуване и има впечатляващи резултати. Друг популярен спорт е бягането; клубът ,Puma се радва на голяма популярност. Други спортове които се предлагат са ръгби, хокей, крикет, бадминтон, баскетбол, голф, кану каяк и др. Учениците могат да се включат и в разнообразни клубовете по интереси. Училището организира и екскурзии.
ИЗИСКВАНИЯ ЗА ПРИЕМ
Възраст: над 11 години
Необходими документи:
• академична справка за последните 2 години
• препоръка от преподавател
• регистрационна такса: GBP 75
Изпити: английски и математика (полагат се в офиса на EDLANTA)