Пансионни училища

Pocklington School

Местоположение: Поклингтън
Най-близко летище: Манчестър
Общ брой ученици: 791
Възраст: 7-18 г.
Годишна такса: GBP 29 346
Образователни програми: GCSE, A Level
Великобритания
Английски
A-level, GCSE
УЧИЛИЩЕТО
Кампусът на Pocklington School (Поклингтън Скуул) се намира на 20 км от град Йорк и се простира на 28 хектара площ. Училището се гордее с многовековната си история и традиции – през 2014 г. се навършват 500 г. от създаването му.
УЧЕБНА ПРОГРАМА
Pocklington School има силна катедра по Art & Design, която насърчава артистичните заложби на децата. Възпитаниците на училището имат много добра успеваемост на изпитите A Level, като близо половината от тях продължават образованието си в университетите от престижната Russell Group. За учениците, за които английският не е роден език се предлага допълнителна езикова подготовка.
НАСТАНЯВАНЕ
Училището разполага с 4 общежития, в които учениците се настаняват според пол и възраст. По-малките са в спални помещения, а по-големите - в стаи с 1 или 2 легла.
СПОРТ И ИЗВЪНКЛАСНИ ДЕЙНОСТИ
Отличната спортна база на училището дава възможности за практикуване на следните спортове: лека атлетика, тенис, скуош, плуване, хокей, ръгби, футбол, крикет и др. Изключително популярни са клубовете по интереси и най-вече тези по театрално изкуство, музика и арт и дизайн. Организират се екскурзии както в Англия, така и в чужбина.
ИЗИСКВАНИЯ ЗА ПРИЕМ
Възраст: над 11 години
Необходими документи:
• академична справка за последните 2 години
• препоръка от преподавател
• регистрационна такса: GBP 100
Изпити: английски eзик и математика (полагат се в офиса на EDLANTA)