Пансионни училища

St Gilgen Int'l School

Местоположение: Санкт Гилген
Най-близко летище: Залцбург
Общ брой ученици: 185
Възраст: 9 - 18 г.
Годишна такса за учебната 2020/2021 г.: EUR 52 500 - EUR 59 000
Образователни програми: Pre-IB, IGCSE, IB
Австрия
Английски
IB, IGCSE
УЧИЛИЩЕТО
St Gilgen International School (Международното училище в Санкт Гилген) се намира в едноименното живописно селце Санкт Гилген – родно място на семейството на Моцарт, на 30 мин. от Залцбург, в австрийските алпи. Кампусът е с живописен изглед към езерото Волфганг.
УЧЕБНА ПРОГРАМА
Училището e акредитирано както от международната асоциация на IB училищата, така и от австрийското министерство на образованието. Базата е отлична: модерни учебни сгради, фитнес, басейн и комфортни общежития. Успеваемостта на финалните изпити е 87% при среден успех 33 т., като 30% от учениците изкарват над 35 т. Възпитаниците на St Gilgen продължават образованието си в престижни университети както в Европа, така и в Северна Америка - Великобритания, САЩ, Австрия, Испания, Холандия, Италия, Франция и Канада.
НАСТАНЯВАНЕ
St Gilgen International School разполага с 2 общежития (отделни за момичета и момчета), в непосредсвена близост до учебните сгради. Общежитията са функционарали като хотели, които в последствие училището закупува. Настаняването е в модерни стаи с 2-3 легла със самостоятелен санитарен възел.
СПОРТ И ИЗВЪНКАЛСНИ ДЕЙНОСТИ
Учениците практикуват различни спортове (ски, плуване, баскетбол, тенис, голф, йога и др.), както и посещават клубове по интереси като: театрално изкуство, хип-хоп, дизайн, творческо писане, издаване на училищния вестник. Организират се екскурзии както в Австрия, така и в чужбина (Испания, Мароко, Китай, Израел, Виетнам и др).
ИЗИСКВАНИЯ ЗА ПРИЕМ
Възраст: над 9 години
Необходими документи:
• академична справка за последните 3 години
• копие от паспорта
• регистрационна такса: EUR 250
Изпити: Полагат се на място в училището, по английски език и математика.