Университети

College of Global Liberal Arts, Ritsumeikan University

Основан: 1900
Местоположение: Ibaraki (Osaka)
Най-близко летище: Kansai Intl Airport
Общ брой студенти: 36000 (общо за университета); 103 в College of Global Liberal Arts
Такси за обучение: ¥2,500,000 (oколо €18,916) за първата година и
¥2,300,000 (около €17,394) от втората година на обучение.

* предлагат се стипендии, които покриват 20%, 50% или 100% от таксата за обучение

Цените в USD могат да се променят поради промяна във валутния курс. Университетът дава възможност за стипендии на стойност 20%, 50%, или 100% отстъпка от таксата за обучение.
Япония
Английски
Бакалавър
Business, Management, Economics and Finance, Law, Politics and International Relations, Media and Journalism, Social Sciences and Psychology
College of Global Liberal Arts (GLA) към Ritsumeikan University – един от водещите частни университети в Япония, отваря врати през 2019 г. в Осака. Колежът предлага двойна бакалавърска програма от американски тип Liberal Arts съвместно с Австралийския национален университет (ANU). Студентите, които успешно завършат 4-годишния курс на обучение, получават две дипломи – бакалавърска степен по Global Liberal Arts от Ritsumeikan University и бакалавърска степен по Asia Pacific Affairs от Австралийския национален университет.
Езикът на обучение е английски, като студентите прекарват общо 3 години в Япония и 1 година в Канбера, Австралия. Те могат да избират дисциплините, които изучават, в зависимост от своите интереси.
Учебният план в GLA в Осака включва курсове в следните сфери: културология, медии, история, политически науки, обществени науки, бизнес и иновации, IT.
Всеки курс включва лекция и упражнение, които се провеждат веднъж седмично. Колежът има за цел да помогне на своите студенти да развият критичното си мислене и да им даде модерно, интердисциплинарно и интернационално образование.
Фокусът на учебния план в Австралия е главно върху политиката, дипломацията, историята и икономиката в района на Азиатско-тихоокеанския регион.
Така структурирана, двойната бакалавърска програма излиза извън рамките на традиционното западно образование. Изучавайки liberal arts в контекста на азиатската култура, студентите получават възможност да преосмислят призмата, през която се разглеждат процесите на глобализация в съвременния свят.
Ritsumeikan’s College of Global Liberal Arts се намира в кампуса на RU - Осака Ибараки (OIC) в град Ибараки, префектура Осака. Разположен по средата между Осака и Киото, кампусът е идеалното място за студенти, които искат да се възползват от всичко, което Япония може да предложи. В OIC студентите имат достъп до чисто нови съоръжения и комфортен живот. Осака е градът с 3-то по големина население в Япония и е известен отдавна като град на търговци. Много централи на водещи японски компании се намират тук. След Токио, най-много чуждестранни студенти има в Осака.
Програми на обучение
Bachelor of Global Liberal Arts (RU) & Bachelor of Asia-Pacific Affairs (ANU)
Изисквания за прием
• Диплома за средно образование
• IELTS 6.5 или еквивалентен сертификат
• Две препоръки
• Мотивационно есе
• Сертификати за извънкласни дейности и награди (ако кандидатът има такива)
Настаняване
Ritsumeikan University разполага със собствена база за настаняване. OIC Global House е разположена в Wakebayashi International Plaza и тук се настаняват както местни, така и на чуждестранни студенти, повечето от които учат в Колежа. В общежитието има 200 отделни стаи, освен тях има и многофункционална зала, стая за татами в японски стил с японска градина, пространство за събития и срещи.
Стипендии
Ritsumeikan University Tuition Reduction Scheme
Чуждестранните студенти с потвърден статут на „студент“, могат да получат 20% намаление от таксата за обучение, а най-изявените кандидати 50% или 100% намаление на таксите.

College of Global Liberal Arts Scholarship for Study Abroad: 700 000 йени
Тази стипендия се дава на всички студенти, които учат в Австралийския национален университет по програма с двойна степен.

Ritsumeikan University Study Abroad Challenge Scholarship: 300 000 йени
Тази стипендия ще бъде предоставена на всички студенти, които учат в Австралийския национален университет по програма с двойна степен.
Кандидатствай БЕЗПЛАТНО с ЕДЛАНТА в College of Global Liberal Arts, Ritsumeikan University
Форма за контакт

Галерия