Университети

College of Global Liberal Arts, Ritsumeikan University

Основан: 1900
Местоположение: Ibaraki (Osaka)
Най-близко летище: Kansai Intl Airport
Общ брой студенти: 36000 (общо за университета); 103 в College of Global Liberal Arts
Такси за обучение: JPY 2 300 000 (ок. USD 21 000) *
* предлагат се стипендии, които покриват 20%, 50% или 100% от таксата за обучение

Безплатно кандидатстванe с ЕДЛАНТА - официален представител на College of Global Liberal Arts, Ritsumeikan University в България

Цените в USD могат да се променят поради промяна във валутния курс. Университетът дава възможност за стипендии на стойност 20%, 50%, или 100% отстъпка от таксата за обучение.
Япония
Английски
Бакалавър
Business, Management, Economics and Finance, Law, Politics and International Relations, Media and Journalism, Social Sciences and Psychology
Основан през 1900 г., Ritsumeikan University, има повече от 100-годишна история и е водещ частен университет в Япония. От 2019 г. Ritsumeikan University (RU) си партнира с Австралийския национален университет (ANU), стартирайки двойна бакалавърска програма на английски език. Студентите имат възможността да завършат с две степени - Bachelor of Global Liberal Arts в Ritsumeikan и Bachelor of Asia Pacific Studies от ANU. В рамките на 4-годишното обучение, 1 година се провеждa в Австралия в кампуса Acton на ANU, a през останалото време студентите изучават дисциплини от програмите на RU и ANU в кампуса на RU в Ибараки, Осака.
В Ritsumeikan University студентите изучават предимно дисциплини, свръзани с обществото, политиката, междунаордните отношения и т.н. В ANU, Австралия се изучават по-задълбочено процесите на глобализацията и въпросите на Азиатско-тихоокеанския регион.
Двойната бакалавърска програма води до професионална кариера в областта на публичната политика, дипломацията, правото, стратегически изследвания, международни отношения, бизнес администрация и др., с цел кариерна реализация в тези сфери или продължаване на образованието със степен магистър или доктор в други университети в Япония,
Австралия или по света.
Ritsumeikan’s College of Global Liberal Arts се намира в кампуса на RU - Осака Ибараки (OIC) в град Ибараки, префектура Осака. Разположен по средата между Осака и Киото, кампусът е идеалното място за студенти, които искат да се възползват от всичко, което Япония може да предложи. В OIC студентите имат достъп до чисто нови съоръжения и комфортен живот. Осака е градът с 3-то по големина население в Япония и е известен отдавна като град на търговци. Много централи на водещи японски компании се намират тук. След Токио, най-много чуждестранни студенти има в Осака.
Програми на обучение
Bachelor of Global Liberal Arts (RU) & Bachelor of Asia-Pacific Affairs (ANU)
Изисквания за прием
• Академична справка (ако не сте получили Диплома за средно образование към момента на подаване на документите)
• Резултат от тест по английски тест (IELTS, TOEFL, Cambridge)
• Препоръка
• Мотивационно писмо
Настаняване
Ritsumeikan University разполага със собствена база за настаняване. OIC Global House е разположена в Wakebayashi International Plaza и тук се настаняват както местни, така и на чуждестранни студенти, повечето от които учат в Колежа. В общежитието има 200 отделни стаи, освен тях има и многофункционална зала, стая за татами в японски стил с японска градина, пространство за събития и срещи.
Стипендии
Ritsumeikan University Tuition Reduction Scheme
Чуждестранните студенти с потвърден статут на „студент“, могат да получат 20% намаление от таксата за обучение, а най-изявените кандидати 50% или 100% намаление на таксите.

College of Global Liberal Arts Scholarship for Study Abroad: 700 000 йени
Тази стипендия се дава на всички студенти, които учат в Австралийския национален университет по програма с двойна степен.

Ritsumeikan University Study Abroad Challenge Scholarship: 300 000 йени
Тази стипендия ще бъде предоставена на всички студенти, които учат в Австралийския национален университет по програма с двойна степен.
Кандидатствай БЕЗПЛАТНО с ЕДЛАНТА!
Форма за контакт

Галерия