Блог » Рубрика "На Фокус"

Artevelde University of Applied Sciences| Университет на фокус

Artevelde University of Applied Sciences, член на Асоциацията на университетите в Гент, предлага голямо разнообразие от учебни програми в сферите: бизнес и мениджмънт, комуникации, медии и дизайн, образование, обществени науки, здравеопазване. Основан е през 2000 г. след сливането на четири местни университета по приложни науки. Днес той е модерен и престижен център за образование, научни изследвания и развитие, където студенти и преподаватели работят заедно в стимулираща и интернационална среда. Университетът е активен партньор в редица международни организации и си сътрудничи интензивно с чуждестранни партньори за образователни и изследователски цели. Наред с теоретичните знания се стреми да развие у своите възпитаници качества като креативност, иновативно мислене и т.нар. „меки умения“, за да ги подготви успешно за пазара на труда.

Специалности
Artevelde полага много усилия да привлече чуждестранни студенти и да създаде международна академична среда. Затова се стреми да предлага специалности изцяло на английски език, както и да открива нови програми. Сред бакалавърските програми, които можете да изучавате на английски, са: международен бизнес мениджмънт, мениджмънт на международната комуникация, графични и дигитални медии, международни организации и мениджмънт.

Кампус
Университетът разполага с 12 кампуса, разположени в целия град. Специалностите на английски език се изучават в кампусите Kantienberg, Leeuwstraat, Mariakerke. Достъпът до тях с градски транспорт или с велосипед е лесен и удобен.

Настаняване
Университетът разполага със собствени студентски общежития и със стаи, запазени за чуждестранни студенти. Общежитията са разположени на различни места в града, всички стаи са обзаведени с легло, бюро и гардероб, някои имат и собствен санитарен възел.

Студентски живот
Гент се намира в област Фландрия и е само на 30 минути път от Брюксел, Антверпен, Брюж, а пътуването с влак до Париж или Амстердам отнема по-малко от 3 часа. Езикът, който се говори там, е нидерландски. Със своите 70 000 студенти Гент е най-големият студентски град в Белгия. Той предлага всичко: първокласно образование и много дейности за свободното време. Освен това в града има много културни забележителности, провеждат се музикални и филмови фестивали, театрални представления.

Защо да изберете Artevelde University of Applied Sciences?
• Университетът предлага бакалавърски програми изцяло на английски език.

• Със своите 70 000 студенти Гент е най-големият студентски град в Белгия.

• Мултикултурна среда – в университета студенти от цял свят. Полагат се много усилия за привличането им чрез откриване на нови програми на английски език и поддържане на партньорства с различни международни академични организации.

Искаш да учиш в Artevelde University of Applied Sciences?

Заяви безплатна консултация

Добави нов коментар