Блог » Рубрика "На Фокус"

HTW Berlin | Университет на фокус

Кратка история
HTW Berlin е най-големият университет по приложни науки в Берлин и в цяла Източна Германия. Тук над 13 000 студенти се подготвят за кариерна реализация в сферата на инженерните и компютърните науки, бизнес, дизайн и културология. През 2019 г. университетът отбеляза 25 години от създаването си.

Специалности
Университетът предлага на своите студенти избор от общо 70 бакалавърски и магистърски програми. Сред бакалавърските специалности, които можете да изучвате, са: приложна информатика, електротехника, бизнес администрация, машиностроене, моден дизайн, икономика и политика, стопанска информатика. Предлага се и бакалавърска програма по международен бизнес, която е изцяло на английски език. Следните магистратури също можете да изучавате на английски: IT-бизнес и дигитализация, мениджмънт на проекти и бази данни, международен бизнес и др.
Освен необходимите теоретични знания, HTW Berlin се стреми да даде на своите студенти практически опит и да ги направи конкурентноспособни на пазара на труда. За целта програмата на обучение по всички специалности включва работа по различни проекти, както и стажове в рамките на един или два семестъра.

Кампус
Университетът има два големи кампуса: Campus Treskowallee и Campus Wilhelminenhof – и двата се намират в източната част на града. Бившият индустриален комплекс Wilhelminenhof днес е изцяло трансформиран в модерен научен център. Кампусът Treskowallee е заобиколен от красиви паркове и се намира близо до Зоологическата градина в Берлин.

Настаняване
За настаняването на студентите отговаря Studentenwerk Berlin. Месечният наем за единична стая е около 300-350 евро, а за апартамент може да достигне до 600 евро, като в тези суми са включени и всички режийни разходи. Регистрация за общежитие е възможна само ако имате писмо за прием като средното време, което всеки студент прекарва в листата на чакащите, е между 7 и 18 месеца. От университета до общежитията има удобен градски транспорт.

Студентски живот
Освен с богатата си история, Берлин се слави като космополитен, модерен град, в който живеят и работят много млади хора. Заради това е една от най-предпочитаните учебни дестинации. Независимо дали ще прекарате свободните дни в някой от музеите, или ще посетите някой от известните арт фестивали, които се провеждат там, Берлин няма да ви остави да скучаете.

Защо да изберете HTW Berlin?

• HTW е най-големият университет по приложни науки в Берлин и в цяла Източна Германия.
• Практически ориентирано, интердисциплинарно обучение. Университетът предлага много възможности за стажове, по време на които ще имате възможност да приложите теоретичните си познания.
• Ще учите в столицата на Германия, в космополитна и модерна среда.

Заяви консултация


Добави нов коментар