Блог » Университет на фокус

TU Graz | Университет на фокус

История на университета
Техническият университет в Грац е основан през 1811 г. Днес в неговите 7 факултета се обучават 13 000 студента. Университетът, който е едно от водещите технически висши учебни заведения в Австрия, предлага модерно интердисциплинарно обучение, съответстващо на най-високите академични стандарти. Изследователската дейност е съсредоточена в пет основни направления: материалознание, биотехнологии, информация, комуникация и компютърни науки, мобилност и продукция, устойчиви системи.

Специалности
Университетът предлага 19 бакалавърски и 34 магистърски програми, от които 17 са на английски език. Сред бакалавърските програми най-популярни са архитектура, биомедицинско инженерство, химия, електротехника, информатика, геодезия, машиностроене, физика, математика. От магистърските програми на английски език могат да се изучават биотехнологии, компютърни науки, математика, софтуерно инженерство и мениджмънт, техническа физика и др.

Кампуси
TУ Грац разполага с три основни кампуса, два от които са разположени в центъра на града и един в южната част. В кампус „Alte Technik“ се изучават машиностроене и архитектура. Там се намира и университетската библиотека. Останалите два кампуса са „Neue Technik“ и „Inffeldgasse“. Последният е построен през 70-те години на миналия век. В него се помещават факултетът по информатика и редица модерни технически институти.

Настаняване
Общежитията са в модерни сгради, снабдени с всичко необходимо – от перални помещения и кухни до фитнес зала и сауна. Месечният наем за самостоятелна стая варира между 350 и 460 евро.

Студентски живот
Грац е един от най-красивите австрийски градове. Разположен в подножието на Алпите, градът има чудесни природни дадености. Културната програма, която предлага, е изключително богата: от улични фестивали до оперни концерти и класическа музика на открито. Не на последно място, Грац е в сърцето на Европа и само за няколко часа можете да стигнете до Мюнхен или Виена – възможност, от която студентите често се възползват.

Защо да изберете ТУ Грац?
• Един от водещите технически университети в Австрия, с богат избор от специалности
• Изследователска и практическа насоченост на обучението с фокус върху актуални теми и проблеми на бъдещето.
• Университетски град с много възможности за прекарване на свободното време – любимо място на студенти по обменни програми.

Заяви консултация


Добави нов коментар