Блог » Рубрика "На Фокус"

UNI LINZ| Университет на фокус

Johannes Kepler Universität Linz (JKU)

История на университета
Университетът в Линц (JKU) е основан през 1966 г. и носи името на известния германски математик, астроном и астролог Йоханес Кеплер, който между 1612 и 1627 г. живее и работи в града. JKU е млад университет, който въпреки кратката си история е успял да се наложи като една от водещите австрийски образователни институции и да се превърне в шестия най-голям университет в Австрия. Има четири факултета, последният от които - за медицина, е създаден през 2004 г.
Днес в JKU се обучават 23 000 студенти, от които 14% чуждестранни. През 2019 г. отвори врати новата сграда на Бизнес факултета на университета, който освен на немски, предлага и програми на английски език ( напр. International Business Economics), възможности за дуално обучение и обменни програми с партньорски университети в Австрия и извън страната.

Специалности
Предлага се широк спектър от бакалавърски програми: медицина, право, икономически специалности, педагогика, информатика, инженерни, природни и социални науки. Сред модерните специалности са: Naturwissenschaftlichе Grundlagen der Technik (NawiTec) и Artificial Intelligence. Богат е изборът и на магистратури.
Стратегията за развитие на университета за периода 2022-2027 предвижда налагане на интердисциплинарен подход в обучението и развитие на интердисциплинарни специалности от типа на Wirtschaftspsychologie и Medical Engineering.

Настаняване
Общежитията в Линц са разположени на комуникативни места в града. Цената за самостоятелна стая или студио варира между 200 и 420 евро. Цената за самостоятелен апартамент е около 450 евро. Повечето студенти живеят в т.нар. WG, в което разполагат със своя стая, но споделят кухня и баня с още няколко души.

Кампус
Кампусът на JKU Linz е единствен по рода си в Австрия. Той е създаден като място за учене, работа и отдих. В него, освен факултетите и главните сгради на университета, са разположени модерни лаборатории, плаващо кафе, игрище за волейбол, както и парк с кафенета и места за почивка.
Любопитен факт е, че университетът се стреми да осигури необходимите условия на своите студенти и научни работници за съчетаване на наука, професионален живот и семейство. За тази своя политика е отличен като familienfreundliche Hochschule. Изграждането и развитието на кампуса е част от тази стратегия.

Студентски живот
Като студенти ще прекарате много време в университета, до който лесно можете да стигнете с колело. Освен библиотеките и модерния учебен център, можете да се възползвате от над 150 възможности за спорт: от таекуондо до йога и хип-хоп танци. На разположение е голям фитнес център, кафенета и игрища на открито. А всеки четвъртък в кампуса се провежда т.нар. Mensafest.

Защо да изберете JKU?

• Интернационална атмосфера: 14 % от студентите са чуждестранни, броят на партньорските институции е над 200.

• Практическа насоченост на обучението: лабораториите и центровете за медицински и клинични изследвания ще ви дадат възможност да участвате в интересни проекти и иновативни проучвания.

• JKU успешно съчетава обучение и свободно време чрез иновативния университетски кампус, с който разполага.

Запази си час за безплатна консултация


Добави нов коментар