Блог » Интервюта

Какво е да учиш IBMS в AVANS University of Applied Sciences ?

Какво е да учиш IBMS в AVANS University of Applied Sciences?

Казвам се Константин и уча IBMS в AVANS University of Applied Sciences. Университетът е наистина елитен, а самата програма не е никак лесна. За успешно преодоляване на първата година е нужна концентрация и сериозен труд от самото начало. Целта на програмата е да добиете сериозни познания за изграждане, финансиране, маркетинг и управление на международни компании. В процеса на обучение студентите придобиват съответните професионални умения за планиране, лидерство и бизнес комуникация. Както студентите, така и преподавателите, са от различни страни, представители са на различни култури и начин на мислене, което ти дава възможност от самото начало да свикнеш да работиш в междурароден екип. Като важно предимство на програмата бих посочил възможността да работиш в малки групи и да имаш личен ментор. Освен това, може да прекараш поне една година в друга страна и да научиш още един чужд език. След успешно завършване на курса на обучение получаваш степен Бакалавър по бизнес администрация (BBA). Ако през първата година покажеш отлични резултати, има възможност да учиш 2 години в AVANS, и още 2 години в друга страна, в университет от партньорския списък на унивреситета, и така да получиш двойна диплома.
Как ти се струва кампусът?

Кампусът е чист, подереден и оборудван с всичко нужно на един студент - столова с хубава храна, места за учене, библиотека с принтери и скенери.

Как ти се струва градът?
Не случайно наричат Бреда „Перлата на юга“. Ако сравнявам със София, градът е много по-спретнат и чист и поради факта, че няма и една четвърт от населението на София. Проблем е ако общежитието ви се намира далече от центъра, защото там са фокусирани повечето ресторанти, заведения и магазини.

Разкажи ни за социалния живот там :)
В Бреда има два университета, което за град с население около 180,000 души е впечатляващо. Студентите до голяма степен определят и оживения културен и социален живот на града. Тук се провеждат много концерти, спортни състезания, фестивали и други събития, от които може би най-любипитното е Roodharigendag, т.е. Денят на червенокосите, който привлича хора от цял свят.
Нощният живот беше най-големият културен шок, който претърпяхме. Холандицте излизат в четвъртък вечер, което е доста неудобно за нас, защото твърде често имаме лекции рано в петък. Начинът, по който местните се забавляват, ми се струва малко странен. В големите ресторанти цените са астрономически в сравнени с тези в София, но това го очаквахме.

Добави нов коментар