Блог » Интервюта

Разказ на Йоан: Бизнес управление в University of Greenwich, London

Йоан Йонков е завършил средното си образование в Национална гимназия за древни езици и култури в София. В момента учи Бизнес управление в University of Greenwich, London.

Избрах University of Greenwich поради неговата близост до един от големите бизнес центрове на Лондон, а именно Canary Wharf. Разчитах на това, че поради съседството си, университетът би имал добри позиции там.

Първите месеци извън България бяха интересни. Заминах немалко време преди началото на учебната година - 8 месеца, ако трябва да съм точен, за да мога да се адаптирам към контекста и обстоятелствата.

Беше много добро решение що се отнася до развитието ми там, тъй като намирането на адекватна и релевантна работа, дори и с опит зад гърба ми, се оказа нелесна задача. В интерес на истината ми отне точно 8 месеца и в началото на учебната година си спестих това търсене, което ми позволи да се фокусирам повече върху ангажиментите ми в университета.

Програмата е интересна. Някой от курсовете са много добре структурирани, други изобщо, но генерално информация не липсва. Много е важно като студент, човек да схване разликите между образованието, което е гледал по филмите, това за което е слушал в България и това, което ще види там.

Важно е, защото това регулира очакванията, а с грешни очаквания трудно се постигат правилни резултати. За пример - не бива да очаквате дискусии на лекции. Такива неща обикновено се пренебрегват или избягват там. Дискусиите се правят на т.нар. tutorials, където обаче имат определен формат. Регулирайте очакванията си спрямо учебния процес, за да извлечете възможно най-много от него.

Що се отнася до времето там, бих казал само, че Лондон е град с много лица и човек ги открива лесно, стига да поиска да ги види. Но за целта трябва да си изследовател в известен смисъл - това не е град за всеки. Той може да е вълнуващ, образоващ, но и потаен и дори опасен.

На въпроса „Как се виждаш след пет години?“ бих отговорил простичко: “Решаващ проблеми“. След като приключа обучението си, смятам да се върна в България и да използвам наученото, за да подобря каквото мога тук.

Избрах ЕДЛАНТА по препоръка на приятели и съм изключително доволен от услугите им. Получвах съдействие за всевъзможни въпроси, дори извън договореното. Дори след успешния ми прием в университета, с моя консултант се чувахме неведнъж за едно или друго и си обменяхме информация и съвети.

Кандидатствай във Великобритания сега!


Добави нов коментар