Блог » Стипендии и конкурси

Николa спечели стипендия на BIMM Birmingham!

Интервю с Никола Янев

Кандидат за Великобритания 2018/2019 г. и стипендиант на BIMM, BIRMINGHAM.

Представи ни се

Казвам се Никола Янев, родом от Бургас, в момента завършвам Професионална гимназия по чужди езици „Васил Левски“ – с профил руски и английски език.

С какво би желал да се занимаваш?

Бих искал да се занимавам с музика, по точно искам да бъда студиен музикант.
Това накратко означава, че искам да участвам като басист в музикални проекти. Всъщност, мечтая аз да съм този, за когото се сещат изпълнителите, когато искат да придадат „дух“ на песента (смее се).
Бих желал да се занимавам и с аранжиране и продуциране на музика.

Как се насочи към този университет/държава? Какво те привлече към него?

В момента съм приет да уча в BIMM Бирмингам, най-големият университет за музика и музикален бизнес, който разполага със 7 кампуса в Европа и се слави с връзките си в музикалната индустрия. Като негов студент, за мен ще се разкрият възможности да работя навсякъде по света!

Как те приеха в университета?

Бях приет най-напред по документи, предоставих им обширно СV и мотивационно писмо, след което се класирах за втори кръг. Трябваше да представя определени знания по теория на музиката, и практически умения в сферата на бас китарата.
Теория + музикално портфолио = успешен прием
За университета беще изключително важно да знам музикалната теория. Върху нея ми бяха поставени редица задачи, преди да получа така желания прием.

Кое беше най-голямото предизвикателство за теб в процеса на кандидатстването?

Като самоук музикант, за мен беше предизвикателство да събера смелостта да се явя на интервю по бас китара, тъй като в Бургас няма учители в тази област. Цялата подготовка, на която заложих по време на кандидатстването си, придобих от интернет обучителни видеа. Изключително съм горд, че успях да докажа на себе си, че вложения труд и постоянството са предпоставка за успешна реализация.

Какви са твоите очаквания от обучението в чужбина?

В един интернационален университет като BIMM възможностите за реализация за неограничени. Академичният процес е практически насочен и това ще ми даде възможност да вкуся от бъдещата си професионална сфера.

Как прекарваш свободното си време?

Аз работя! От две години усилено се занимавам с музика и по-специално с бас китара. Имам собствена група, с която свирим на фестивали, концерти и събития. Ангажиментите ни са доста, понякога се налага да свирим по два - три пъти на седмица.

Какво друго интересно можеш да разкажеш?

Наскоро подадох документи за стипендия за музикални постижения. BIMM предлага на потенциалните си кандидати възможността да спечелят 20 % намаление на таксата за обучение през следващите три години.
Аз съм изключителен късметлия защото успях да се преборя за място сред победителите!

За какво би използвал стипендията?

Бих използвал сумата за поддръжка на музикалните си инструменти. Като музикант, те за мен са жизнено важни! Бих вложил значителна сума в опознаване на музикалната култура на Великобритания. За мен това е една изключителна възможност, която би ми дала предимство пред останалите музиканти.

Защо избра ЕДЛАНТА за твой консултант и с какво ти помогнахме?

Миналата година мой близък приятел кандидатства с ЕДЛАНТА в друга държава. От него знам, че кандидставането с вас е много лесно и най-вече, че работите с много университети и бихте ми препоръчали най-добрите за мен. Лично аз смятам, че документите са моя ад; попълване на различни формуляри, проучване на срокове и подбор и подредба на изречения не са моята стихия (смее се). В тази връзка вие ме отървахте от това ми задължение. Аз трябваше само да ви предоставя набор от информация за себе си, след което кандидатурата ми магически беше оформена! С удоволствие ви препоръчвам на всичките си познати. Надявам се много музиканти да прочетат това интервю и все повече самоуки хора да повярват, че няма непостижими неща!

Добави нов коментар