Пансионни училища

St Edward's College Malta

Местоположение: Биргу
Най-близко летище: Валета
Общ брой ученици: 700
Възраст: 11 - 18 г.
Годишна такса за учебната 2023/2024 г.: EUR 23 374 - EUR 26 602
Образователни програми: IGCSE, IB, SEC Maltese
Малта
Английски
IB, IGCSE
УЧИЛИЩЕТО
St Edward's College Malta (Сейнт Едуардс Колидж Малта) се намира в Биргу, малко живописно градче на 15 км. от международното летище. Колежът е престижно частно учебно заведение, основан през 1929 г. по модел на традиционните британски училища.
УЧЕБНА ПРОГРАМА
Обучението е на английски език и следва британската образователна система. Сейнт Едуардс Колидж Малта е сертифициран за подготовка и провеждане на международните програми IGCSE, IB и националните изпити (SEC). За прием на чуждестранни ученици има възрастови ограничения - за момчетата навършени 11 г., а момичетата - навършени 16 г. (т.е. само за последните 2 год. от обучението - IB програма).
НАСТАНЯВАНЕ
Момчетата се настаняват в стаи с 1 или 2 легла, в общежитие на територията на колежа. Момичетата се настаняват в отделна част на кампуса, в просторни стаи с 3 легла.
СПОРТИ И ИЗВЪНКЛАСНИ ДЕЙНОСТИ
Колежът разполага с отлична спортна база: модерен фитнес център, гичнастически салон, 8-лентова писта за лека атлетика, две футболни игрища, волейболни и баскетболни игрища, многофункционална спортна зала, включваща игрища за баскетбол, два тенис корта и тенис на маса. Учениците могат да участват и в други извънкалсни занимания: джудо, готварски курсове, уроци по китара, шах, хокей, ръгби и др.
ИЗИСКВАНИЯ ЗА ПРИЕМ
Възраст: навършени 11 г. за момчета и 16 г. за момичета
Необходими документи:
• академична справка за последните 2 години
• препоръка от преподавател
Изпити: по английски език и математика (полага се в офиса на EDLANTA).

За повече информация, моля пишете до: boarding@edlanta.com