Блог » Рубрика "На Фокус"

Corvinus University of Budapest | Университет на фокус

Основан през 1920 г., Corvinus University of Budapest е водещо висше учебно заведение в Унгария в сферата на икономиката, мениджмънта и обществените науки и един от най-престижните европейски изследователски университети. Повече от 11 500 студенти се обучават в програми по бизнес администрация, социални и икономически науки. В стремежа си да привлече повече чуждестранни студенти, университетът предлага академични програми на английски език, сътрудничи с голям брой образователни институции и участва в редица международни изследователски проекти. Приетият през 2020 г. план за развитие Corvinus Renewal Program цели до 2030 г. да го превърне в най-доброто висше учебно заведение в Централна и Източна Европа в областта на икономиката и обществените науки. Стратегията за развитие включва привличането на изследователи и разширяване на преподавателския екип с утвърдени специалисти от чужбина.
През 2023 г. магистърската програма по Мениджмънт и лидерство беше класирана сред най-добрите магистърски програми по мениджмънт в класацията на Financial Times Global Top 100.

Специалности
Предоставяйки на своите възпитаници образование на най-високо ниво, Corvinus University of Budapest подготвя висококвалифицирани и конкурентноспособни кадри за работа в бизнес сферата и публичната администрация в Европа и света. Сред бакалавърските програми, които можете да изучавате на английски език, са: бизнес и мениджмънт, приложна икономика, комуникационни и медийни науки, международни отношения. Университетът предлагат и широк спектър от магистърски програми в сферата на маркетинга, мениджмънта, финансите и социалните науки.

Кампус
Главният кампус на университета Közgáz се намира в сърцето на Будапеща. От 2016 г. част от учебните занятия в някои от дуалните програми на обучение се провеждат и в Székesfehérvár campus. През пролетта на 2024 г. ще отвори врати Gellért Campus – нов, ориентиран към бъдещето кампус на университета в Будапеща. Освен модерно оборудвани аудитории, в него ще бъдат осигурени пространства за творческа работа, за специализирани научни изследвания и иновативни проекти, спортни съоръжения и нови общежития за 180 студенти.

Настаняване
Университетът разполага с три кампуса с капацитет за настаняване от общо 1100 души. Повечето от стаите са двойни, има възможност за настаняване и в стаи за трима, четирима и петима души. В повечето случаи общежитията са обзаведени с всичко необходимо. В новия университетски кампус, който предстои да отвори врати през пролетта на 2024 г., ще бъдат осигурени още 180 места за настаняване на студенти.

Студентски живот
Кампусът на университета предлага модерна образователна среда и възможности за разнообразни активности. Участието в клубове и различни събития допълва академичния живот, предоставяйки възможност за създаване на трайни приятелства. Вечерите на студентите са запълнени с разнообразни културни и социални събития. А Будапеща, като столица, предлага допълнителни възможности за развлечения и запознаване с богатата култура и история на Унгария.


Защо да избера Corvinus University of Budapest?

- Международна насоченост: Университетът активно се стреми да привлича чуждестранни студенти и изследователи. Ако искате да учите в интернационалната среда, Corvinus е подходящото място за вас!

- Местоположение: Основният кампус на университета е разположен в сърцето на Будапеща, столицата на Унгария. Изборът на Corvinus ви позволява да учите в оживен град с богата културна история.

- Възможности за научни изследвания: Ако се интересувате от научни изследвания, Corvinus University може да предложи възможности за участие в различни проекти и международни изследователски инициативи.

Добави нов коментар