Блог » Интервюта

Мария и новата програма в Rotterdam Business School

Казвам се Мария Енева и съм първа година студент в Холандия. Уча International Business and Supply Chain Management, която е нова специалност в Rotterdam Business School of Applied Sciences.
В началото не бях сигурна кой точно университет да избера, но знаех, че искам да бъде в чужбина и по-конкретно в Холандия. Посетих няколко изложения, организирани от ЕДЛАНТА, и оттам разбрах за Rotterdam Business School. ЕДЛАНТА направиха процеса по кандидатстването ми много по-лесен. Те ми помогнаха с всички необходими документи и бяха постоянно в контакт с университета, като ме уведомяваха за всяко движение по моята кандидатура.
Исках да уча в университет по приложни науки заради практиката, която се предлага, и не съжалявам за избора си.

Цялата програма напълно отговаря на очакванията ми.

Преподавателите са приятни и винаги готови да помогнат, ако има някакъв проблем, а работата в екип помага за усвояването на материала. Практическите задачи ни предоставят възможността да разберем как нещата, които учим на теория, се случват в действителност.

Аз и още трима мои приятели живеем на 10 минути от новата сграда на университета, която се намира в южната част на града.

Запознах се с доста българи, с които бързо се сприятелихме. Освен това имам възможността да бъда в една група със студенти от различни националности, с които намираме много общи теми. Има моменти, в които настъпва носталгията, но те бързо отминават и биват заменени от хубавите емоции. Цялото това преживяване е уникално и изпълнено с много силни и прекрасни емоции.

Ротердам е голям и динамичен град, който е точното място за нови запознанства. Моят съвет за хората, които все още не са напълно сигурни, е да се впуснат в това приключение, в което не само ще натрупат нови и полезни знания, но и ще създадат приятелства, ще имат преживявания, които могат да са забавни и доста комични понякога.


Добави нов коментар