Блог » Университет на фокус

Fachhochschule Krems | Университет на фокус

История на университета
Основан през 1994 г. като Международен център по мениджмънт, през 2002 г. Fachhochschule Krems получава статут на Университет по приложни науки. В следващите години се разраства и днес предлага 17 бакалавърски и 10 магистърски програми, 40% от които са на английски език. Освен върху теоретичната подготовка, акцентът на университета е върху практически дейности за изграждане на лидерски и на т.нар. „меки умения“. Студентите участват различни проекти, стажове и допълнителни курсове към програмите на обучение. FH Krems продължава да се развива като непрекъснато увеличава броя места в предлаганите специалности, предлага нови бакалавърски и магистърски програми, стреми се да прилага иновативни методи на преподаване и да засилва връзките си с индустрията.

Специалности
Университетът предлага бакалавърски програми в следните сфери: икономика, техника, здравеопазване и природни науки. Продължителността им е 3 години, като още по време на втората година студентите могат да изберат специализация. Сред специалностите са ерготерапия, медицински и фармацевтични биотехнологии, физиотерапия, информатика, корпоративен мениджмънт, приложна химия. На английски бихте могли да изучавате например бизнес администрация или мениджмънт в туризма. Предлагат се и 10 магистърски програми, сред които и такива, които са изцяло на английски език (напр. маркетинг, дигитални бизнес иновации и трансформации).
Обучението във FH Krems има силна практическа насоченост и включва задължителен стаж по избраната специалност с продължителност няколко месеца. Програмите са структурирани по начин, който позволява на студентите да прилагат на практика придобитите теоретични знания.

Кампус
Университетът се намира на територията на два града – Кремс и Щайн, които са разположени много близо един до друг. Кампус Кремс (IMC Campus Krems) се намира в периферната част на град Щайн. В него са разположени административните сгради на университета и компютърните центрове. Там се изучават медицинските и здравните науки. В кампус Запад (West) се изучава физиотерапия; там се намира и Спортният център, в който можете да тренирате 60 вида спорт. Почти всички програми на английски език се изучават в IMC Piaristengasse and IMC Gozzoburg – исторически сгради в старата част на Кремс.

Настаняване
STUWO, една от частните организации, които се грижат за настаняването на студентите в Австрия, предлага на студентите настаняване в самостоятелна стая в 2-стаен апартамент. Наемът варира между 390 и 420 евро на месец. Общежитията са разположени на около 10 минути от университета и разполагат с фитнес зала, сауна, читални, дори стая за музикални изпълнения и репетиции. В наемът са включени разходите за електричество, вода, интернет и кабелна телевизия.

Студентски живот
Град Кремс е разположен на брега на Дунав в близост до едни от най-известните винени региони в Австрия. Всичко в него е на пешеходно разстояние и студентите се придвижват удобно с колело. Кампус Кремс е само на пет минути от историческия център на града. Любимо място на студентите са предградията, където могат да организират излети и разходки сред красивата австрийска природа. Самият университет също разполага с всичко необходимо – освен библиотеки, модерни компютърни центрове и учебни зали, имате възможност да отидете на кино в кампуса или да се насладите на концерти там. А в края на април Кремс е домакин на голям фестивал за съвременна музика – събитие, което студентите не пропускат да посетят!

Защо да изберете Университета по приложни науки Кремс?
• Практически ориентирани програми, които ви дават възможност да приложите наученото на практика и да натрупате стаж още по време на следването.
• Значителна част от бакалавърските и магистърските програми се предлагат изцяли на английски език.

Заяви консултация


Добави нов коментар