Блог » Университет на фокус

Heinrich Heine Universität Düsseldorf | Университет на фокус

История на университета
Университетът Хайнрих Хайне Дюселдорф (HHU) е създаден през 1965 г. като наследник на Aкадемията за практическа медицина в Дюселдорф. Тогава към съществуващият медицински факултет отваря врати и факултет по природни науки, изкуства и хуманитарни науки. От 1988 г. университетът носи името на известния немски поет Хайнрих Хайне, роден в Дюселдорф. Днес в пет факултета се обучават 36 000 студенти. Почти 4000 от тях са чуждестранни.

Специалности
Една от най-желаните специалности в университета е медицина. В медицинския факултет се обучават около 3000 студенти. Освен хуманитарна медицина, университетът подготвя и за специалност стоматология, и предлага магистърски програми по обществено здравеопазване, токсикология и ендокринология.
Най-големият факултет на HHU Dusseldorf е този по изкуства и хуманитарни науки. В него се предлагат 26 бакалавърски и магистърски програми. Най-желани от бакалавърските специалности са германистика, история на изкуството, история, философия, политически науки, медии и културология. Предлагат се и магистърски програми по европейски науки, политическа комуникация и др.
Въпреки че факултетът по бизнес администрация и икономика е най-малкият в университета, специалността бизнес администрация е изключително желана. Студентите могат да изучават и икономика, а също и бизнес химия.
Факултетът по право заема водещи позиции в класациите в Германия. Приемат се около 320 души годишно, а през 2017 и 2018 г. университетът има едни от най-високите изисквания за прием по право в Германия.

Кампус
Университетският кампус е разположен в югоизточната част на града, в квартала Bilk. Близо до него се намира и университетската болница. През 2013 г. голяма част от аудиториите и залите в университета са реновирани. По същото време отваря врати и нов научен център Student Service Center (SSC). Модернизирани са и факултетите по бизнес администрация и икономика, както и библиотеката с медицинска литература.

Настаняване
За настанването на студентите отговаря Studentenwerk Düsseldorf, който разполага с общежития в целия град. Възможностите за настаняване включват самостоятелна стая или самостоятелен апартамент. Месечният наем за стая е около 200-250 евро, а за апартамент може да достигне 400 евро. В тази цена влизат и режийни разходи.

Студентски живот
Дюселдорф е един от най-предпочитаните градове за живеене от студентите. Университетската библиотека оглавява класациите за иновативни библиотеки заради средата за обучение и услугите, които предлага. Свободното си време студентите прекарват в парковете Volksgarten и Hofgarten, както и в спортни занимания. А на 11 ноември се провежда голям карнавал – любимо събитие на всички жители на града.

Защо да изберете HHU Düsseldorf?
• Богат избор от специалности: университетът предлага 88 бакалавърски и магистърски програми в най-различни сфери.

• В Дюселдорф не само ще получите образование на отлично ниво, но ще имате и възможност за работа, стажове и участие в различни проекти, които университетът провежда.

Заяви консултация


Добави нов коментар