Блог » Интервюта

Какво е да учиш фармация в Мюнстер?

#GOGERMAN - Pharmacy

Казвам се Евгения Паскалева и в момента следвам фармация, първи семестър във Вестфелише-Вилхелмс-Университет в град Мюнстер, Германия.

Не съжалявам изобщо за избора си. Фармацията много ми допада. Преподавателите са изключителни авторитети в областта, лекциите им са увлекателни, но в същото време са и доста взискателни към нас, студентите. Следването ми е свързано с много, много учене. Сутрин от 09:00 до 12:00 имам лекции, след обяд от 13:00 до 18:00 лабораторни упражнения. След като се прибера вкъщи не лягам да си почивам, а започвам самоподготовка за лабораторните упражнения на следващия ден. И така от понеделник до петък.
Бих препоръчала услугите на ЕДЛАНТА и в действителност съм го правила много пъти досега. Познатите, на които съм препоръчала ЕДЛАНТА и които сега кандидатстват с ЕДЛАНТА са Клементина Маджарова и Влади Вълчинов.

Град Мюнстер е неголям град в провинция Северен Рейн Вестфалия с размерите на Бургас. Освен с хубавата си архитектура, градът се гордее и с множеството си висши учебни заведения. Годишно тук се обучават около 40000 студенти. На мен много ми допада младежкия дух на града, спокойния и уреден живот. Най-популярното транспортно средство тук е колелото. Сред германците Мюнстер е популярен като столица на велосипедите. Относно университета - той е изключително реномиран и тук може да се следва абсолютно всичко - от най-тривиални до най-необичайни специалности.

Към момента не съм имала възможност да започна някакъв стаж или почасова работа тъй като съм в Германия само от 3 месеца.
Кандидатствах за немска стипендия, но за съжаление не бях одобрена. Лошото е, че не получих никаква обратна информаци, по какви причини ми беше отказано, тъй като според мен отговарях на всички критерии....

В града има доста български суденти. Също така си имаме и българска общност. В моя поток аз съм единствената чужденка и може би поради тази причина колегите ми се държат доста любезно с мен, не усещам неприязън или някакво странене от мен, което много ме радва. Германските ми колеги са с доста по-обширни познания по химия и физика и то придобити единствено в училище и сега усещам на гърба си качествената разлика в образователната ни система. Този факт не ме притеснява, защото смятам, че до месец-два ще съм ги догонила. Така че само напред и нагоре.

Кандидатствай с ЕДЛАНТА!

Форма за контакт

Добави нов коментар