Блог » Рубрика "На Фокус"

Hochschule Rhein-Waal| Университет на фокус

Hochschule Rhein-Waal – Университет по приложни науки Рейн-Ваал

Университетът по приложни науки Рейн-Ваал е основан през 2009 г. и има два кампуса – в Клеве и в Камп-Линтфорт. Това, което го отличава, е интернационалната среда. Тъй като голяма част от специалностите се предлагат на английски език, натам се насочват много чуждестранни студенти. Университетът разполага с четири факултета: Tехнологии и бионика, Биологични науки, Икономика и Обществени науки, Комуникации. Въпреки че е построен за около 5000 студенти, днес техният брой е над 7300. Все по-големият брой студенти от над 120 държави показва бързите темпове, с които университетът се разраства.

Специалности
Университетът предлага на своите студенти избор от общо 36 бакалавърски и магистърски програми, 75 % от които са на английски език. Сред бакалавърските програми, които можете да изучвате на английски, са: биоинженерство, агробизнес, машиностроене, международен бизнес мениджмънт, информационен и комуникационен дизайн, околна среда и енергия. Следните магистърски програми също са изцяло на английски език: икономика и финанси, международен мениджмънт и психология, бионика и др.
Освен върху практическото обучение, университетът набляга на усвояването на т.нар. „меки умения“: презентационни и комуникационни умения и техники, лидерски и социални компетенции. Целта е студентите да се подготвят по най-добрия възможен начин и да бъдат конкурентноспособни на пазара на труда.

Кампус
Университетът разполага с два кампуса: факултите по Технологии и бионика, по Биологични науки и по Обществени науки и икономика се намират в кампус Клеве, а факултетът по Комуникации е разположен в кампус Камп-Линтфорт.

Настаняване
За настаняването на студентите отговаря Studierendenwerk Düsseldorf. Предлагат се самостоятелни стаи, стаи във WG, самостоятелни апартаменти. Месечният наем за единична стая е около 250-350 евро, а за апартамент може да достигне до 500 евро. В тези суми са включени и всички режийни разходи.

Студентски живот
Клеве е студентско градче в провинция Северн Рейн-Вестфалия. Едни от най-големите предимства на живота тук са сравнително ниските цени на наемите в сравнение с други немски градове, както и по-ниските разходи за живот. Има много удобен градски транспорт и се слави като „зелен град“. Камп-Линтфорт също е малко градче, което ще ви плени със своята природа и красива архитектура.

Защо да изберете Hochschule Rhein-Waal?
• Голям избор от специалности на английски език –75% от предлаганите бакалавърски и магистърски програми са на английски.

• Практически ориентирано и интердисциплинарно обучение. Университетът предлага много възможности за стажове, по време на които ще можете да приложите теоретичните си познания на практика.

Заяви консултация


Добави нов коментар