Блог » Рубрика "На Фокус"

Karel de Grote University of Applies Sciences and Arts | Университет на фокус

Karel de Grote University of Applied Sciences and Arts (KdG) отваря врати на 1 септември 1995 г. след издаването на декрет за рационализиране, подобряване и обединяване на висшето образование във Фландрия. Основателите му търсят име, което да отразява голямото значение на една пионерска европейска образователна институция. Намират го в името на император Карл Велики.
Днес университетът разполага със 7 кампуса в Антверпен, а броят на студентите е над 14 600. Повече от 1 500 от тях са чуждестранни от 110 националности. Университетът има 258 международни партньори.

Специалности
KdG предлага следните бакалавърски специалности на английски език: приложни компютърни науки, мултимедия и креативни технологии и международен бизнес мениджмънт със специализации: глобален бизнес, глобален мениджмънт на веригата за доставки (Global Supply Chain Management), международно предприемачество.
Програмата по международен бизнес мениджмънт се фокусира върху всички аспекти на управлението на бизнеса. Първата година е една и съща за всички студенти и обхваща теми като устойчивост, икономика, междукултурна комуникация, право, търговия, счетоводство, продажби и личностно развитие. След това през втората и третата година студентите навлизат по-дълбоко в специализираната област, която са избрали.

Кампус
Университетът разполага със 7 кампуса, разположени на различни места в Антверпен. Достъпът до тях е лесен и удобен както с градски транспорт, така и с велосипед.

Настаняване
Университетът разполага със собствени студентски общежития и със стаи, запазени за чуждестранни студенти. Общежитията са разположени на различни места в града, всички стаи са обзаведени с легло, бюро и гардероб, някои имат и собствен санитарен възел.

Студентски живот
Антверпен е един от най-космополитните градове в Белгия. Там можете да се запознаете с хора от цял свят, с които да учите и да се развивате заедно. В него се обучават повече от 44 000 студенти от около 170 националности. Градът е безопасен и гостоприемен, разположен на река Шелда, икономически център с богата история, който продължава да се развива.
Разходка по историческите улици или край реката, красива архитектурата, зелени паркове – Антверпен може да ви предложи всичко това. А изборът от кафенета, барове, клубове, които да посетите с приятели, е много голям.

Защо да изберете Karel de Grote University of Applied Sciences and Arts?
• Университетът се стреми да предлага практическо обучение наред с теоретичните знания. За целта в програмата са включени стажове и работа по много проекти.

• Мултикултурна среда – в KdG учат студенти от различни държави и националности.

• Имате възможност да учите в Антверпен – един от най-предпочитаните градове за следване в Белгия.

Искаш да учиш в Karel de Grote University of Applies Sciences and Arts?

Заяви безплатна консултация

Добави нов коментар