Блог » Университет на фокус

Medizinische Universität Wien | Университет на фокус

История на университета
Медицинският университет Виена води началото си от факултета по Mедицина на Виенския класически университет, основан в далечната 1365 г., което го прави едно от най-старите висши учебни заведения по медицина в света. Със закон, който влиза в сила през 2004 г., Mедицинският факултет се отделя като самостоятелна институция. Седем нобелови лауреати са свързани с него, сред които Карл Ландщайнер, Роберт Барани и др. Класацията на Times Higher Education Rankings за 2014-15 поставя университета сред 15-те най-добри висши училища за медицина в Европа и на 49-то място в света в категориите предклинични и клинични дисциплини и здраве. Университетът развива интензивна изследователска дейност в следните области: алергология, имунология, инфекциозни заболявания, онкология, трансплантации.
Напливът на студенти е голям. За учебната 2019 година 8 217 души кандидатстват за 660 места. Приемът става след успешно издържан изпит "MedAT", който се провежда всяка година и важи за всички медицински университети в Австрия. Голяма част от абсолвентите намират реализация в най-голямата европейска болница Vienna General Hospital.

Специалности
Университетът предлага следните специалности: хуманна медицина, стоматология, както и магистратури по медицинска информатика и по молекулярна медицина. Обучението по медицина и стоматология продължава 12 семестъра, а магистърските програми са с продължителност 4 семестъра.

Настаняване
Студентските общежития в Австрия се управляват от частни организации. Размерът на месечните наеми варира в зависимост от избрания тип стая: може да бъде окoло 400 евро за единична стая и да достигне до 650 – 700 евро за самостоятелен апартамент.

Студентски живот
Виена е един от най-предпочитаните градове за живеене. Времето, в което няма да бъдете заети в университета или библиотеката, можете да прекарате разглеждайки многобройните забележителности на австрийската столица. Дворецът Шонбрун, катедралата Св. Стефан, дворецът Белведере са само малка част от емблемите на града. Освен това, Виена се намира в сърцето на Европа и ще ви позволи да посетите красиви градове като Мюнхен, Цюрих, Будапеща. А любителите на зимните спортове могат да се възползват от близостта на австрийските Алпи и да покарат ски или сноуборд с приятели!

Защо да изберете Медицинския университет Виена?

• Най-добрият медицински университет в Австрия и един от водещите в световен мащаб.
• Университетът развива интензивна изследователска дейност.
• Завършилите студенти намират реализация в престижни медицински институции в Австрия и Европа, една от които е Vienna General Hospital.

Заяви консултация


Добави нов коментар