Блог » Рубрика "На Фокус"

Modul University Vienna | Университет на фокус

Кратка история
Modul University Vienna е частен международен университет за бизнес и икономика с фокус върху изследователската дейност в следните сфери: международен мениджмънт, туризъм, устойчиво развитие и информационни системи. Негов предшественик е основаният през 1908 г. Колеж по туризъм Modul – училището за професионално обучение с най-дълги традиции в областта на туризма и хотелиерството в световен мащаб. През 2007 г. колежът прераства в университет, който от 2020 г. насам се управлява от частната британска компания Talents Squared Limited и Виенската Търговско-промишлена камара. Целта му е да насърчава независими и оригинални научни изследвания и да предоставя ползите от иновациите на научната общност и широката общественост. Modul Vienna разполага с широка мрежа от партньорски университети, търговски предприятия и публични институции и е привлекателен партньор за международни изследователски проекти. Особеност на университета е високият дял на чуждестранните студенти (70%).
Университетът многократно е получавал признание за своите постижения в областта на научните изследвания и фокуса си върху устойчивото развитие. През 2018 г. и 2020 г. се нарежда сред 25-те най-добри висши учебни заведения в света в категорията "най-често цитирани публикации" в класацията на U-Multirank. През 2012 г. получава Австрийската национална награда за устойчивост, а през 2016 г. е отличен с две награди за работата си в областта на устойчивост в образованието: 2-ро място за проекта "SusToGo - Sustainability to go" в категорията "Студентски инициативи" и за проекта "DecarboNet" в категорията "Комуникация и вземане на решения".

Специалности
Изследователските и образователните програми на Modul University Vienna се фокусират върху ориентирани към бъдещето стратегии и нуждата от устойчиво икономическо развитие. Те са в областта на международния мениджмънт, икономиката, туризма, устойчивото развитие, анализа на данни и проектирането на иновативни информационни системи. Преподаването е изцяло на английски. Сред бакалавърските програми са: международен мениджмънт, приложни науки за данните (Applied Data Science), международен мениджмънт с професионален опит; туризъм, хотелиерство, мениджмънт и управление; управление на туризма и хотелиерството. Предлаганите магистърски програми са: мениджмънт, управление на международния туризъм, устойчиво развитие, управление и политика; бизнес администрация (MBA).

Кампус
Кампусът на университета се намира в планината Кahlenberg (Каленберг) в северната част на града, близо до квартал Döbling. От върха (425 м) се открива невероятна гледка към Виена. Мястото има интересна история: когато през 1683 г. Виена е обсадена от османците, освободителните войски, водени от полския император Ян III Собиески, нахлуват оттук и изненадват османската армия в гръб. След освобождението на града виенчани построяват църквата "Свети Йосиф". Църквата и красивата природа са привличали херцози и императори през цялата история на Виена, а на император Фердинанд II се приписва заслугата за превръщането на Kahlenberg в едно от най-посещаваните туристически места.
Освен кампуса във Виена, университетът има и кампуси в Дубай и в град Нандзин в Източен Китай.

Настаняване
Modul University Vienna не разполага със собствено общежитие, но си партнира с различни частни огранизации за студентско настаняване. Месечният наем за единична стая е около 350-450 евро и включва всички режийни разходи, а за апартамент сумата е около 500-600 евро на месец.

Студентски живот
Кампусът на университета е вграден в планинския склон и се простира на площ от около 4000 кв.м. Мястото само по себе си е забележително – от планината се разкрива невероятна гледка към града, р. Дунав и винените полета в далечината. Като студенти там ще имате възможност да се насладите на красивия пейзаж и да учите на тихо и спокойно място в планината. Студентите са привлечени и от невероятно модерната материална база и високотехнологична среда в университета.
Достъпът до кампуса е удобен както с кола, така и с публичен транспорт. Центърът на австрийската столица е само на половин час разстояние. От метростанция Heiligenstadt до се Kahlenberg се движи автобусна линия 38A, като пътуването е с продължителност 25 минути.

Защо да изберете Modul University Vienna?
• Един от водещите частни университети в света с фокус върху изследователската дейност и редица международни отличия за постиженията си в сферата на мениджмънта, туризма и устойчивото икономическо развитие.
• Модерен кампус, оборудван с най-новите технологии и съвременна база за изследвания, само на 30 мин. от центъра на Виена.

• Международна учебна среда – 70% от студентите са чужденци от най-различни държави, а езикът на преподаване е английски.

Заяви консултация


Добави нов коментар