Блог » Университет на фокус

Vorarlberg University of Applied Sciences | Университет на фокус

Vorarlberg University of Applied Sciences - Форарлбергски университет за приложни науки

Университетът се намира в град Дорнбирн в провинция Форарлберг, Западна Австрия. Отваря врати през 1989 г. като Техническо училище Форарлберг. Целта му от самото начало е да предлага на студентите специалности със силна практическа насоченост. Към настоящия момент там се обучават повече от 1300 студенти в бакалавърски и магистърски програми в следните области: бизнес, инженерни науки, дизайн и социални дейности. Университетът поддържа тесни връзки с бизнеса и индустриалните предприятия в провинцията - много от компаниите, с които сътрудничи, са водещи в своята сфера на дейност. Студентите успяват лесно да намерят възможности за стажове, а след като завършат - и работно място. През 2014 г. печели награда за най-добър австрийски университет по приложни науки в областта на технологиите, а една година по-рано е удостоен с национална награда за иновации.

Специалности
Университетът предлага специалности в няколко сфери: бизнес, инженерни науки, техника, социални науки и здраве. Сред бакалавърските програми са международна бизнес администрация, електротехника, информатика, техника и околна среда, мехатроника, социални дейности. Кандидат-студентите могат да избират и между следните магистърски програми: международен маркетинг и продажби, човешки ресурси и организация, информатика, стопанска информатика-дигитални трансформации и др.

Кампус
Новата модерна сграда на университета е построена през 2005 г. Тогава се оформя централният кампус, в който се намират високотехнологични лаборатории, компютърни центрове и работни зали. Голяма част от тях са достъпни за студентите денонощно. Много близо са разположени централната библиотека и студентският стол.

Настаняване
В Дорнбирн има няколко частни организации, които предлагат настаняване за студенти. Важно е да потърсите жилище навреме и да не оставяте тази задача за последния момент. Общежитията Ernas Haus, Kolpinghaus и Studierenden- und Apartmenthaus Schlossbergstraße предлагат самостоятелни стаи, студиа и апартаменти, като цената на месечния наем варира в зависимост от избрания тип общежитие.

Студентски живот
Дорнбирн е десетият по големина град в Австрия и най-големият град в провинцията. Намира се много близо до границата с Швейцария, Германия и Лихтенщайн, което е отлична възможност за студентите да посетят тези държави. Градът е известен с отбора си по хокей RHC Dornbirn и с бирарията Mohrenbrauerei, основана в далечната 1834 г. - любимо място за среща на местните жители. Дорнбирн се слави с много красива природа, лесно достъпна чрез множество пешеходни и веломаршрути – отличен начин да прекарате свободното си време през летните месеци.

Защо да изберете FH Vorarlberg?
• Практически ориентирани специалности и тясно сътрудничество с местните индустриални предприятия и водещите фирми в региона.

• Възможности за стажове и практически програми, които ще ви подготвят за пазара на труда.

• Съвременна база и модерен технологичен кампус.

Заяви консултация


Добави нов коментар