Блог » Рубрика "На Фокус"

Webster Vienna Private University | Университет на фокус

Webster Vienna Private University Vienna

Кратка история
Webster Vienna Private University е частен университет, основан в САЩ през 1915 г. Впечатлен от посещението си в кампуса на Webster в Женева, през 1981 г. кметът на Виена Леополд Грац кани Webster Vienna Private University да открие кампус в австрийската столица. Така той става първото висше учебно заведение в Австрия, което предлага програми изцяло на английски език и акредитирана MBA програма. Става и първият университет в Австрия, ръководен от жена – Елизабет Шопен поема ръководството на Виенския кампус на Webster Vienna Private University от 1988 до 1999 г.
Студентите на Webster Vienna имат възможност да прекарат един или повече семестъра в някой от останалите кампуси на университета, разположени в осем държави, сред които Китай, Гана, Швейцария, Нидерландия, Узбекистан, САЩ. Университетът поддържа партньорства и с много други академични институции по света, сред които Kansai University в Осака, Япония, и The Universidad Autónoma de Guadalajara, Мексико.
Днес в кампуса във Виена учат около 500 студенти от 70 държави, като едва 20% от тях са австрийци. Международните връзки, които Webster има, осигуряват на студентите възможности за за участие в обменни програми и стажове на много места по света.

Специалности
Бакалавърските програми на Webster Vienna Private University са с продължителност четири години, студентите учат на малки групи, което осигурява по-добра работа в екип и комуникация с преподавателите. Предлагат се бакалавърски програми по: международни отношения, мениджмънт (със специализации маркетинг и международен бизнес), стратегически комуникации, бизнес администрация и психология. Предлагат се и следните магистратури: финанси, маркетинг, бизнес администрация, международни отношения и психология. Те са с продължителност 1 или 2 години и са подходящи и за студенти, които искат да работят на половин работен ден.

Кампус
Първоначално, през 1981 г., кампусът се намира на Schubertring във Виена, но скоро се премества на Marokkanergasse и заема цяла триетажна сграда. Поради нарастващия брой студенти през 1996 г. университетът се премества за втори път в 22-ри район - Donaustadt. През есента на 2014 г. се настанява в настоящия си модерен кампус в историческия дворец Palais Wenkheim, близо до центъра на града. В реновираната сграда, заемаща площ от 5000 m², студентите имат на разположение отлична материална база с техническо оборудване от най-ново поколение.

Настаняване
Webster Vienna Private University не разполага със собствени общежития, за настаняването на студентите се грижат различни частни организации. Предлагат се различни типове общежития – от двойна стая до самостоятелен апартамент. Месечният наем за единична стая е около 350-450 евро и включва всички режийни разходи. Наемът за самостоятелен апартамент е около 500-600 евро на месец. Общежитията са в модерни сгради, оборудвани с всичко необходимо. Много от тях разполагат с фитнес зала, музикални зали и дори сауна.

Студентски живот
Освен многото спортни клубове, в университета има различни студентски организации, академични клубове, отбор по дебати и др. Студентите се насърчават да създават свои собствени организации, както и да участват в различни групи по интереси. За да улесни тези студентски инициативи, програмата The WebsterLEADS предлага насоки и ресурси за по-нататъшно развитие на лидерските умения и идеи на студентите.
Кампусът на университета се намира в центъра на Виена, на пешеходно разстояние от някои от най-известните забележителности и музеи. Имате възможност да учите в приятна градска среда и да прекарвате свободното време между лекциите в красивите паркове на австрийската столица.

Защо да изберете Webster Vienna Private University Vienna?
• Един от водещите частни университети в света с утвърдени традиции в образованието и програми изцяло на английски език.

• Модерен кампус с отлична материална база, оборудван с най-нови технологии и съвременна база за изследвания.

• Международна учебна среда – в университета учат студенти от над 70 националности, които имат възможност да прекарат един и два семестъра в някой от останалите кампуси на университета в държави като Китай, Гана, Нидерландия и др.

Искаш да учиш в Webster Vienna Private University?

Заяви безплатна консултация

Добави нов коментар