Блог » Университет на фокус

Albert-Ludwigs-Universität Freiburg | Университет на фокус

Университет Фрайбург

История на университета
Университетът Фрайбург (Albert-Ludwigs-Universität Freiburg) е водещ изследователски университет в Германия. Намира се в провинция Баден-Вюртемберг и е основан в далечната 1457 г., което го прави едно от най-старите висши учебни заведения в Германия. Има отдавна установени традиции в областта на хуманитарните, природните и обществените науки. Университетът има 11 факултета и привлича както немски, така и чуждестранни студенти от над 120 държави. Имената на 22 нобелови лауреати са свързани с Фрайбург, а 15 преподаватели са носители на престижното академично отличие – наградата „Готфрид Вилхелм Лайбниц“.

Специалности
Предлагат се бакалавърски програми в различни области: от археология и история на изкуството до молекулярна медицина и спортни науки. От магистърските програми 27 са на английски език, сред които приложна физика, компютърни науки, геология и др. Броят на предлаганите магистърски програми на немски е над 100 е сфери като политически науки, математика, класическа филология и много други. Много желани са специалностите медицина и фармация. Най-добре развитите факултети са тези по право, медицина, икономика, история, биология.

Настаняване
За настаняването на студентите отговаря Studentenwerk Freiburg-Schwarzwald, който разполага с 15 общежития във Фрайбург и региона. Цените на наемите започват от 250 евро, като се предлагат както самостоятелни стаи, така и малки апартаменти или стаи във WG. По-голямата част от общежитията са обзаведени и разполагат с всичко необходимо.

Кампус
Сградите на университета са разположени из целия град. Част от тях се намират в историческия център на Фрайбург. Сред тях е и университетската библиотека – една от най-големите в Германия. В т.нар. Institutsviertel се намират факултетите по физика, химия, медицина, както и няколко изследователски центъра по природни науки. Медицинският център на университета включва 13 клиники, 5 клинични института и се грижи за над 55 000 пациенти годишно. Северозападно от централната градска част е разположен и инженерният кампус.

Студентски живот
Фрайбург е университетски град, който, за разлика от повечето немски градове, се слави с хубав климат и слънчевото време. Всичко е на пешеходно разстояние и голяма част от градския живот е свързана с университета. В свободното си време студентите могат да използват своя семестриален билет и да посетят планинските райони в околностите на Фрайбург.

Защо да избера университета Фрайбург?
• Един от водещите университети в Германия с утвърдени традиции в преподаването.

• Широк избор от специалности: от медицина до класическа филология.

• Изследователски университет с редица партньорски научни центрове и институции, където ще получите възможност да развиете академичния си потенциал.

Заяви консултация


Добави нов коментар