Блог » Рубрика "На Фокус"

AVANS UAS | Университет на фокус

Малко история
Avans University of Applied Sciences е основан на 1 януари 2004 г. в резултат на обединяването на няколко висши учебни заведения в Нидерландия. Най-старото от тях е Академията за изкуства Kunstacademie в 's-Hertogenbosch, създадена още през 1812 г. Днес университетът предлага отлични програми в сферата на бизнеса и в него учат над 29 500 студента от 60 държави.
Avans поддържа и активно търси нови съвместни начинания както с регионални, така и с международни организации и фирми, от които всички студенти могат да се възползват.
Университетът поддържа тясно сътрудничество с много чуждестранни институции за висше образование и е член на няколко международни организации като EFMD (Европейска фондация за развитие на мениджмънта) и NIBS (Мрежа на международните бизнес училища).

Специалности

Както споменахме по-рано, Бизнес специалностите в Avans, наистина са много добри, но университетът предлага и други интересни и преспективни специалности като: Environmental Science for Sustainable Energy and Technology, Finance & Control (international) и Industrial Engineering & Management. Предлага се дори магистратура в сферата на Анимацията.

Градовете

Avans има кампуси в 4 града: Бреда (Breda), Хертогенбош ('s-Hertogenbosch), Розендал (Roosendaal) и Тилбург (Tilburg); и четирите се намират в провинция Норд-Брабант, в южната част на Нидерландия. Програми на английски език се предлагат в кампусите в Бреда и Хертогенбош.

Бреда
Името на града произлиза от Brede Aa („Широка Аа“) – на това място р.Аа оф Верейс става много по-широка.
За щастие на бъдещите студенти да стигнеш до Бреда не е толкова трудно.
Бреда няма собствено летище, но благодарение на отличната система за обществен транспорт в Нидерландия, достъпът е лесен от всички летища в Нидерландия.
Летище Амстердам Схипхол (Amsterdam Schiphol) е най-голямото в Нидерландия и един от най-важните световни авиотранспорни центрове, със силно развита мрежа на полети до няколко континента. От жп гарата на летището (непосредствено под терминала) NS Dutch Railways осъществява чести високоскоростни железопътни услуги Intercity Direct на всеки 30 минути до Бреда. Пътуването отнема 1 час.
Летище Ротердам Хага (RTM IATA) е по-близо до Бреда. Оттам трябва да се вземе автобус 33 на RET до жп гара Ротердам и да се продължи до Бреда от същата Intercity Direct или редовна междуселищна линия до Бреда. Общото пътуване също отнема около 1 час.
Летище Айндховен (EIN IATA) е второто по големина летище в страната по брой пътници и обслужва най-вече нискотарифния авиационен трафик от цяла Европа. Отново можете да се придвижите с автобус от летището до жп гарата на Айндховен и след това да се прехвърлите на влак Intercity до Бреда, като общото време на пътуване е малко над 1 час.

Хертогенбош
Хората, които живеят в Хертогенбош, с право се гордеят със своя град. Всеки, който идва за работа или обучение, веднага ще бъде очарован от приятната атмосфера, характерна за този град. С други думи, ще се почувствате като у дома си.

Настаняване

Университетът Avans (Breda) не разполага със собствени общежития за настаняване за студенти. Вместо това си партнира с 2-те основни жилищни асоциации в Бреда. Предлаганите възможности могат да се видят на специално създадения сайт за резервации: studentroomsbreda.com. Всички стаи са напълно обзаведени, а къщите или апартаментите обикновено се споделят с други чуждестранни студенти. Месечният наем варира от 370 до 475 евро и включва таксите за вода, електричество, газ и интернет. С подписването на договора за наем ще трябва да платите наема за целия семестър.
Avans (s-Hertogenbosch) си партнира с една от жилищните асоциации в Хертогенбош. На сайта studentroomsbrabant.com ще намерите свободни стаи в града или в околностите, но за да се възползвате, трябва да заплатите таксата за регистрация в размер на 10 евро. На сайта можете да намерите както необзаведени, така и обзаведени стаи.

Студентски живот

Бреда
Наречен „Перлата на юга“, Бреда е дом на процъфтяваща студентска общност. Така че не е изненада, че градът е пълен със страхотни барове, ресторанти и спортни клубове. Градът също е домакин на много фестивали и събития, като Fiesta Mexicana и ежегоден карнавал.
През цялата година Бреда е чудесно място за пазаруване, почивка в общинските паркове и разходки из историческия център или околните селски райони.

Хертогенбош
Дори и да нямате нищо специално планирано, винаги можете да намерите нещо забавно да направите в Хертогенбош. Разходете се из историческия център на града, посетете катедралата "Сейнт Джон" или се насладете на чист въздух в близкия природен резерват Бос Брок. Известен също като Den Bosch, градът привлича с отличните си ресторанти и барове.
Няколко пъти в годината Хертогенбош се трансформира във фестивален град и е домакин на карнавал, фестивал „Джаз в Дюкаун“ и театрален фестивал „Фестивал Булевард“. Ако сте любители на музиката, можете да се насладите на вечер в музикалното заведение на Willem Twee.

Защо да избера Avans UAS?

● Разнообразната и модерна среда за обучение дава възможност на всеки студент да развие своите умения и амбиции до максималния си потенциал.
● Ще се срещнете с вдъхновяващи преподаватели, които са експерти в своите области и притежават задълбочени познания за учебните процеси, което им дава възможност да предизвикат студентите да се отличат.
Avans си сътрудничи с широк кръг компании и професионални организации, което осигурява на студентите възможности за разнообразни стажове и практики

Eла на БЕЗПЛАТНА КОНСУЛТАЦИЯ


Добави нов коментар