Блог » Рубрика "На Фокус"

FONTYS UAS | Университет на фокус

Малко история

Fontys University of Applied Sciences е един от най-големите университети за приложни науки в Нидерландия и предлага разнообразни бакалавърски и магистърски програми на английски език. Интересен е произходът на името на университета: то идва от „fons“, латинска дума, която означава „източник“, и така на 1-ви септември 1996 Fontys се превръща в истински източник на знания за студенти от цял свят.
Исторически погледнато, Fontys е резултат от сливането на няколко холандски института за висше образование, разположени в южната част на Нидерландия, някои от които са създадени в началото на 20-ти век. Днес университетът разполага с три кампуса, като двата най-големи се намират в Айндховен и Венло.

Градът

Айндховен
Така нареченият Brainport Region Eindhoven е международен център за наука и технологии. Разположен е в югоизточната част на Нидерландия и е лидер в технологичните иновации; тук се намират офисите на световноизвестни фирми и научноизследователски институти. Регионът „Brainport Eindhoven” е прекрасна среда за професионално развитие. Това е мястото, където високотехнологичните компании проектират и подобряват съвременните индустриални и потребителски продукти за клиенти от цял свят.
Летище Айндховен е разположено на около 8 км западно от град Айндховен. Използва се основно от нискобюджетни авиокомпании и поради близостта си до Амстердам е чудесна отправна точка за пътуване из цяла Европа. Директни полети от София до летище Айндховен предлагат и двете големи нискобюджетни превозвачи - Райън Еър - три пъти седмично и Уиз Еър - всеки ден, без вторник и четвъртък.

Венло
Венло е средно голям и спокоен град, разположен на холандско-германската граница, в един от най-силните икономически региони в Европа. Близостта до Германия, река Маас и шест летища правят Венло една от най-горещите точки за бизнес и логистика в Европа. Проучвания на водещи логистични компании като Prologis (САЩ) или годишната холандска класация за хотспот определя Венло като No.1 логистичен ценър в Европа. Предприемаческият дух и инженерната мощ на Венло са известни и в областта на агропромишлеността и търговията на дребно - американски компании като Amway, Océ / Cannon, Office Depot или световноизвестни местни компании като Royal Dutch Kusters Engineering превръщат Венло в интензивен и привлекателен регион за учение и старт на кариера.

Тилбург
Тилбург е шестият по големина град в Холандия. Има население от над 200 000 души, сред които представители на много националности. Тилбург е един от основните образователни центрове на Холандия с над 27 000 студенти. Градът е известен и като културен център с различни фестивали и арт събития. Кампусът на Fontys UAS се намира в покрайнините на Тилбург и е леснодостъпен с автобус или велосипед.
Най-близкото летище до Тилбург е Айндховен (EIN) ( на 45 мин. с влак). Друг вариант е пътуването с влак от летище Schiphol (Амстердам) (на 1 ч. 20 мин. с влак).

Специалности

Fontys предлага 29 бакалавърски и магистърски програми на английски език, които обхващат широк спектър от области: ИКТ, Инженеринг, Изящни и приложни изкуства, Маркетинг, Бизнес, Комуникации и Физиотерапия.
Програмите представляват комбинация от теория, прилагане на знания и стажове.
Можете да изберете всяка една от следните специалности:

Кампус Айндховен: Automotive, ICT & Software Engineering, ICT & Technology, ICT & Business, ICT & Media Design, Industrial Engineering & Management, Electrical & Electronic Engineering, Mechanical Engineering, Mechatronics, International Business, International Communication Management, Physiotherapy

Кампус Венло: International Business, Industrial Design Engineering, International Finance & Control, International Fresh Business Management, Logistics Engineering, Logistics Management, Marketing Management, Software Engineering & Business Informatics

Интернационалният дух и акцентът върху предприемачеството са отличителни черти на международния кампус на Fontys. Предприемачеството е видимо във всички учебни програми във Fontys Venlo чрез така наречената Start-up Factory / Software Factory, където в продължение на една година студентите ръководят собствена компания или се консултират с фирми по бизнес или софтуерни проекти.

Кампус Тилбург: Academy of Music and Performing Arts, Academy of Circus and Performance Art, Dance Academy (Dance Arts in Context), International Lifestyle Studies, Marketing Management - Digital Business Concepts, Architecture (Master), Choreography (Master), Master of Music, Performing Public Space (Master), Urbanism (Master)

Настаняване

За чуждестранните студенти невинаги е лесно да намерят квартира в Нидерландия. Затова Fontys UAS предлага помощ при осигуряването на подходящо настаняване (т.е. студентска стая) за първия период от обучението на всеки студент.
Въпреки че Fontys нямат собствени общежития, университетът работи в сътрудничество с редица агенции за настаняване и наемодатели. Обхватът на предлаганите места за настаняване е изключително разнообразен и всички се намират на близко разстояние от различните кампуси на Fontys.

Студентски живот

Разположен в южната част на Нидерландия, Айндховен е петият по големина град в страната. Животът в Айндховен определено не може да бъде наречен еднообразен. Освен страхотните музеи и културни събития, в спортния център можете да практикувате над 80 вида спорт. Възникнал през 13-ти век, градът има богата история, но едновременно с това е известен и като град с иновационен и модерен дизайн. В наши дни той е известен като хъб за технология и дизайн.

Центърът на Венло се характеризира с красиви исторически сгради от 14 век. Около историческия център се е развил жив и модерен град, привличащ туристите чрез множество магазини, ресторанти, кафенета и развлекателни дейности. През 2013 г. Венло печели престижната награда „Най-добър градски център на Холандия“. Само на 15 минути от Венло, град Рьермонд е дом на най-големия аутлет център в Европа.

Тилбург може да предложи много за млади и стари, за студенти и посетители: кафенета, ресторанти, спорт, арт, филми, поп музика от световна класа в поп център 013, класическа музика в Концертната зала в Тилбург и съвременно изкуство в музея на Де Понт. Там ще се насладите на вълнуващ студентски живот, разнообразяван от многобройни фестивали като известния Тилбургски панаир и карнавал, Фестивала Мундиал, Дел мили на Тилбург и Тилбургския кулинар.

Освен това има какво да се види и направи извън града. Тилбург е разположен в красивата провинция Брабант - една от най-атрактивните зони в региона на Бенелюкс, с гори и поляни, както и популярни тематични паркове като "Efteling" и сафари парк "Beekse Bergen".

Защо да изберa Fontys UAS?

Fontys се фокусира върху професионално обучение, основано на здрава теоретична основа. Преподаването се извършва чрез използване на различни методи: теоретични и практически занятия, лекции, лабораторни задачи, но също така и приложни научни проекти и дейности за самостоятелно учене.
Fontys разполага с едни от най-добре оборудваните лаборатории от всички университети за приложни науки в Нидерландия.
● Като студент във Fontys, ще бъдете в центъра на технологичното развитие и ще можете дори да стартирате свой собствен бизнес.

Eла на БЕЗПЛАТНА КОНСУЛТАЦИЯ


Добави нов коментар