Блог » Университет на фокус

Kunstuniversität Linz | Университет на фокус

История на университета
Университетът за изкуство и дизайн в Линц е основан през 1973 г. като Hochschule für künstlerische und industrielle Gestaltung на мястото на старото училище за изкуства в Линц, а през 1998 г. получава статут на университет. През учебната 2019/2020 г. броят на записаните студенти е 271. Университетът обхваща няколко факултета: изящни изкуства и културология, изкуство и образование, където се изучава и педагогика, медии, пространство и дизайн. Освен това университетът разполага и с международен изследователски център по културология във Виена.

Специалности
Kunstuniversität Linz предлага специалности в няколко сфери. Сред бакалавърските програми, които бихте могли да изучавате там, са: графичен дизайн и фотография, съвременно и интерактивно медийно изкуство, архитектура, мода и технологии. В рамките на специалността изящни изкуства студентите могат да избират различни специализации, сред които скулптура, живопис и графика, и др. Университетът предлага магистратури по съвременни медии, визуална комуникация, медийна култура и теории на изкуството и др. Процесът на кандидатстване включва представянето на портфолио, с което кандидатите показват доколко са подходящи за избраната от тях специалност.

Кампус
Четирите сгради на университета в Линц се намират в центъра на града, на Hautplatz 6 и 8, както и на улиците Domgasse 1 и Peter-Behrens-Platz 10. Достъпът до тях е лесен дори с велосипед, тъй като всичко в Линц е на пешеходно разстояние.

Настаняване
Общежитията в Линц са пръснати из целия град. Можете да избирате между самостоятелна стая, студио и апартамент, като месечният наем за самостоятелна стая или студио варира между €200 и €420, а за апартамент е около €450. Повечето студенти живеят в т.нар. WG, в което разполагат със своя стая, но споделят кухня и баня с още няколко души.

Студентски живот
Линц е един от най-красивите австрийски градове с много богати културни традиции. В стария град можете да се насладите на впечатляващи ренесансови сгради и на замъка Линц. Освен това градът е част от мрежата от творчески градове на ЮНЕСКО. Много интересен е т.нар. Музей на бъдещето, в който можете да станете свидетели на технологичния напредък на съвременното общество. Музеят на изкуствата, Старата катедрала са само част от останалите забележителности, които можете да разгледате. А тъй като градът се намира на р. Дунав, разходка с лодка по реката винаги е добра идея за свободното време!

Защо да изберете Университетът за изкуство и дизайн в Линц?
• Едно от най-добрите висши учебни заведения по изкуства в Австрия с много добра международна репутация.

• Имате възможност да изучавате различни специалности: от изящни изкуства и архитектура до мода и технологии.

• Със своята неповторима атмосфера, богата история и културни традиции Линц е отлично място за развитие на творческия потенциал.

Заяви консултация


Добави нов коментар