Блог » Интервюта

Cardiff University е университет No 1 в Уелс. Интервю с Джена Арнолд

1. С какво Cardiff University привлича студенти от цял свят?
Cardiff University е кампусен университет в сърцето на преуспяващата и разрастваща се столица на Уелс. Градът е сред най-достъпните студентски градове във Великобритания. Университетът е част от елитната Russell Group, което означава, че студентите получават обучение на най-високо ниво от световноизвестни изследователи и имат отлични перспективи за кариерно развитие.

2. Как бихте описали Cardiff University само с няколко думи?
Световноизвестен, с отлична репутация, международен, приветлив и приятелски настроен!

3. Кои от програмите на Университета са най-популярни сред българските кандидати?
Най-много български студенти имаме в програмите по компютърни науки, инженерни науки, архитектура, бизнес и психология.

4. Как се справят българските студенти с академичните предизвикателства и как се адаптират към студентския живот?
Българските студенти получават топло посрещане още от първия ден, за да могат да се адаптират бързо към живота и следването във Великобритания. За чуждестранните ни студенти предлагаме транспорт от летището до университета, както и Седмица за ориентация, за да им помогнем да се опознаят и по-лесно да се ориентират в кампуса и града. Имаме международен екип, чиято основна задача е да отговаря на въпросите на новите студенти и да помага при възникнали трудности. Cardiff University е един от малкото британски университети, които предлагат на студентите си настаняване за целия период на обучение.

5. Можете ли да си спомните за български студент или завършили възпитаници на университета, с които Университетът се гордее?
Винаги ми е приятно да срещна възпитаници на Кардиф и да науча за техните професионални успехи. Миналата година при посещение в София се срещнах с Дияна Ташева, която завърши Бизнес Мениджмънт (Международен Мениджмънт) през 2016. Сега тя работи за Ernst & Young в София като старши сътрудник в отдел Brand, Marketing and Communications. Дияна сподели за позитивните си емоции по време на
бучението си в Кардиф.

6. Как бихте описали университета извън лекционните зали, лабораториите или семинарите? Как студентите успяват да балансират сложната академична програма с активен социален живот?
Кардиф има отлична репутация за услугите, които предлага на студентите си. Нашият Студентски Съвет е считан за един от най-добрите във Великобритания и благодарение на него студентите прекарват приятно времето си в университета. Независимо дали търсите съвет, развитие на талантите си или забавление, доброволчески възможности или работа, може да ги намерите под един покрив. В кампуса имаме четири спортни центъра, където можете да се включите в занимания по избор. Студентите, които са част от университетски отбор или се състезават на национално ниво, са освободени от лекции в сряда следобед. Също така, имаме и голямо разнообразие на студентски общества, които са шанс да се срещнете с хора със сходни интереси, включително и българското студентско общество. Кардиф е компактен град с много зелени площи, което го прави идеално място за почивка и срещи с приятели и където новодошлите се чувстват като у дома си.

7. Cardiff University е член на престижната Russell Group на британските научно-изследователски университети. Кои са областите и постиженията, които създават световната репутация на университета?
Университетът е един от лидерите в борбата срещу Алцхаймер, работи с НАСА за изследване на космическото пространството; нашите изследвания променят света. Класирани сме на 2-ро място в страната за качеството на научната дейност и сред топ 5 на университетите във Великобритания за изследователски постижения. Двама от възпитаниците на Университета са носители на Нобелова награда.

Добави нов коментар