Блог » Рубрика "На Фокус"

NHL Stenden UAS | Университет на фокус

Малко история

След дългогодишни добросъседски отношения, през есента на 2018 г. Stenden University of Applied Sciences и NHL University of Applied Sciences вземат решението да се обединят под името NHL Stenden. Новата институция запазва богатата история и опит на двата университета и затвърждава своите тесни контакти с местните и международните академични общности и с бизнеса. Общият брой на студентите от всички кампуси на NHL Stenden в момента е 8 750.

Кампус Леуварден

Леуварден се намира в северозападната част на Нидерландия, на около 90 минути път с кола от Амстердам и само на 30 минути от брега на Северно море. Фрисландия е една от по-слабо населените провинции в Нидерландия с много природни резервати, езера и зони за отдих. Леуварден е с население от около 100 000 души и предлага красив исторически център, както и богат избор от кафенета, барове, ресторанти и други места за отмора. Географското разположение на града осигурява отличен достъп (както с кола, така и с обществен транспорт) до останалата част от страната.
Кампус Леуварден е основният кампус на NHL Stenden. Изборът на предлаганите тук програми на английски език включва International Hospitality Management, Tourism Management and Creative Business (Media Management). Кампусът осигурява Wi-Fi и достъп до компютърни лаборатории, библиотека, фитнес зала, банка, кафене и агенция по заетостта. Имат дори собствен хотел Stenden Hotel, управляван от студенти от Факултета по хотелиерство. NHL Stenden се гордее с факта, че предлага на своите студенти възможности за специализирано обучение и стажове в собствените си кампуси в Индонезия (Бали, Денпасар), Нидерландия (Леуварден, Еммен, Мепел и Грьонинген), Катар (Доха), Южна Африка (Порт Алфред) и дори Тайланд (Банкок)!
Кампус Еммен

Еммен е вторият по големина кампус, с около 1750 студенти. Тук се провежда обучението по програмата Information Technology. Базата на кампуса е изцяло обновена и включва медиен център, инженерен център оборудван с различни машини (напр. 3D принтер), библиотека, кафене.

Кампус Мепел

Това е най-малкият от кампусите. Тук се провежда обучение за начални учители, което се предлага съвместно с два университета-партньори от Норвегия и Дания. Въпреки скромните си размери и малкия брой студенти (само 230), кампус Мепел е силно интернационален. Тук има множество места за хранене, театри и кина. Танцовият клуб Лорд Нелсън е популярно място през почивните дни, заедно с Арт театър Отероп. Редовно се провеждат различни културни събития като например Фестивалът на каналите с музика на живо и круизи по каналите на града.

Камус Грьонинген

От септември 2020 г. образованието на учители за началните училища (Pabo), академичното Pabo и международното обучение на учители за средни училища (ITEss) ще се провеждат в сградата на NHL Stenden в Грьонинген.
Настаняване

Намирането на място за живеене в северната част на Нидерландия, където са разположени кампусите на NHL Stenden, е сравнително лесно.
След като бъдете приет и се регистрирате за учебна програма в NHL Stenden, трябва да започнете да търсите настаняване. Препоръчваме Ви да започнете рано с намирането на подходящо място. В Нидерландия е обичайно студентите да наемат стая в обща къща или апартамент с други студенти. Има и опции за наемане на самостоятелна спалня или студио. Студентското настаняване обикновено се осигурява от агенти на недвижими имоти или частни наемодатели, които рекламират стаите си чрез различни платформи.
В Нидерландия обикновено се подписва договор за 12 месеца (понякога може и за 6 месеца), като често в началото преди учебната година се заплащат един или два наема напред плюс гаранционен депозит. Повечето хазяи предлагат необзаведени стаи в апартаменти с обща кухня и баня. StudentStay е изключение; те предлагат напълно обзаведени стаи. Това е агенцията, която самият университет препоръчва, като гарантира сигурност при запазването на стая. Месечният наем в градовете варира между 350 и 600 евро на месец в зависимост от големината на града и местоположението на самия университет.

Студентски живот

Леуварден е истински студентски град: в продължение на много години той се класира в челната тройка на най-добрите нидерландски градове що се отнася до места за настаняване, нощен живот и спортни съоръжения.
NHL Stenden има специално сътрудничество с други университети за приложни науки и с местната община, за да могат студентите да получат съдействие за настаняване, както и евтина абонаментна карта за спортен център, участие в различни културни събития, полезни съвети и др.
Леуварден беше Европейска столица на културата за 2018 г. и тогава градът привлече над 5 милиона посетители от страната и чужбина.
Защо да избера NHL Stenden University of Applied Sciences?

Интернационална среда със студенти, преподаватели и служители от над 80 различни страни.
Обучение в малки групи и директен контакт между студенти и преподаватели. Всеки студент има персонален ментор.
Достъп до невероятни дестинации, където да прекарате част от учебната година или да направите стаж

Eла на БЕЗПЛАТНА КОНСУЛТАЦИЯ


Добави нов коментар