Блог » Интервюта

Какво е да учиш АРХИТЕКТУРА във Falmouth University?

Александра е завършила архитекура във Falmouth University. Попитахме я как е стигнала до това решение, какво и харесва там, има и градът социален живот и как се развива тя след като е завършила!

Защо избра да учиш Архитектура във Великобритания, а не в България?

Избрах да уча в Великобритания по две причини. Обичам предизвикателствата и исках да живея на ново място, защото много обичам да пътувам. Продължителността на бакалавърска степен в Великобритания е три години. След дипломирането си повечето студенти по архитектура работят в архитектурна фирма, където придобиват опит и започват магистърска степен след това. Хареса ми че качеството на образованието е много добро и световно признато, за това реших, че там искам да уча.







Какво ти хареса в самата програма?

Архитектурната програма ми хареса поради начина, по който се преподава. Студентите научават важни умения, необходими за архитектурата, набляга се на ръчното рисуване и моделирането. Всеки проект се фокусира върху места в Корнуол, което учи студентите как да проектират и участват в дискутирането на реални проекти.

С какво те впечатли университетът и защо би го препоръчала?

Едно от нещата, които обичам най-много за университета, е неговото местоположение. Кампусът е много красив и на по-малко от 10 минути от плажа. Говорейки с преподаватели по време на интервюто ми в университета ме остави с добри впечатления. Хората са дружелюбни. Хареса ми, че Фалмут е университет по изкуства и е с много добър рейтинг. Понеже е малък университет, атмосферата е много спокойна, което помага много в учебния процес. Разположението на кампуса, близо до общежитията, е също голям плюс.

Какво ти харесва от обстановката в града и като цяло?

Харесва ми, че Фалмут е град на брега на Англия. Това е красиво и живописно място за живеене. Градът е малък но има всичко което го има и в големият град. Има прекрасни плажове, много места за шопинг. Дори не е необходимо човек да има кола за да може да посети всички тези места. Климатът е може би най-добрия в цялото Кралство.

Как стои въпросът с настаняването?

По време на първата година, студентите могат да живеят в общежитие. Това е, което аз направих и това е чудесен начин да се сприятелиш с много нови хора. След това живеех в студентска къща с приятели през втората и третата си година. Студентите имат няколко различни варианта за настаняване, както с университетско настаняване, така и с частни студентски жилища. Първоначално се притеснявах, че ще е объркващо и трудно да се разбере всичко за настаняването, но университетът помага, като обяснява всичко и дава съвети.

Как е социалният живот във Falmouth?

Фалмут е малък град, така че повечето хора, които живеят там, се познават и се срещат ежедневно. Има много барове и ресторанти, които са популярни сред студентите. Има различни събития всеки уикенд, както и фестивали за храна и бира. Ако времето е хубаво, повечето студенти ще отидат на плажа през деня и ще останат вечер, за да имат барбекю.

Разкажи ни за кариерното ти развитие и колко добре бе подготвена след като завърши :)

След като завърших, прекарах лятото във Фалмут, преди да се върна в София. Записах се в курс по Autocad, който наскоро завърших, а сега търся работа в архитектурна фирма. Университетът предлага помощ при кариерното ориентиране, което включва помощ при писане на CV, как да се кандидатства за работа и интервюта. Всеки курс се преподава по начин, по който студентите научават необходимите умения за кариерата си и така ще бъдат подготвени за намиране на работа след завършване на курса.

Кандидатствай БЕЗПЛАТНО с нас във Falmouth University!

Форма за контакт

Добави нов коментар