Блог » Университет на фокус

Rotterdam Business School | Университет на фокус

Малко история

Rotterdam Business School (RBS) е основан през 1990 г. като International School of Economics Rotterdam. Днес RBS е част от Rotterdam University of Applied Sciences и предлага три вида учебни програми: бакалавърски програми, магистърски програми, специални и обменни програми.
От септември 2017 г. Всички бизнес програми на Rotterdam UAS се провеждат в кампус Kralingse Zoom. В красивата нова сграда студентите ще се подготвят за успешна реализация в света на бизнеса.

Местоположение

Университетът се намира във втория по големина град в Нидерландия - Ротердам, който възниква през далечната 1238 г. и днес безспорно е най-голямото пристанище на континента. Въпреки, че по-голямата част от града е разрушена през Втората Световна война, той бързо бива възстановен и днес очарова своите жители и посетители с невероятна модерна и иновативна архитектура, включваща дори небостъргачи, проектирани от архитекти като Рем Колхаас, Пиет Блом и Бен ван Беркел. Роттердам е не само икономическа столица на страната, но и средище на културна и образователна дейност. В града се намират три университета с общо над 100000 студенти.
Летището Rotterdam The Hague Airport (преди известно като Rotterdam Airport) се намира само на 5,6 км северозападно от центъра на Ротердам, което максимално улеснява пътуванията до и от града.
В рамките на града можете да пътувате с обществен транспорт, колело, кола или пеша. А когато задръстванията с колела (които също са факт!) ви дойдат в повече, имате възможността да се придвижите и по вода - все пак градът е разположен на един от ръкавите на река Маас.

Какво можеш да учиш в RBS

Наскоро RBS обединиха своите бакалавърски програми в една обща наречена International Business, давайки възможността на всички свои кандидати да опитат различни възможности преди да изберат сферата, в която да специализират. В RBS можете да следвате свой собствен учебен план, като изберете една от четирите специализации в рамките на учебната програма: Organisation and Change, International Supply Chain Management, International Commerce и Marketing. Освен тези специализации, RBS предлага още възможности за избор, който можете да направите възоснова навашата предварителна подготовка, амбиции и таланти.

Настаняване

RBS разполага с приблизително 220 стаи, стопанисвани от Stichting Studenten Huisvesting (Фондация за студентски жилища, SSH). За тези, които не отговарят на условията за SSH стаи, университетът предоставя ясна информация за това как да намерят стая на частния пазар. Студентските жилища в Ротердам обикновено предполагат споделена на кухня и баня. Почти във всички случаи ще имате самостоятелна стая с легло, гардероб и бюро.
Опитът ни учи, че колкото по-дълго пребивавате в Ротердам, толкова по-лесно и по-евтино става намирането на квартира. Цените започват от около € 400 за самостоятелна стая и могат да стигнат до €1500 за апартамент. Разходите за газ и електричество не винаги са включени в наема. Нашият съвет е да започнете търсенето си по-рано. Ако не успеете да намерите стая преди пристигането си в града, винаги можете временно да отседнете в хостел в Ротердам (например Stayokay Rotterdam).

Студентски живот

Ротердам е наистина световен град с добре изградени международни търговски и транспортни връзки. Историята на международната търговия в града е помогнала да се оформи това, което сега се разглежда като типичния за местните делови манталитет - „запретнете ръкави и започвайте“! Известен и като фестивалният град на Нидерландия, Ротердам предлага множество атракции и събития през цялата година. Културните, спортните и музикалните събития изобилстват, а разнообразието от култури означава, че кухнята наистина е интернационална.
Чудесен начин да опознаете другите студенти в RBS и да се забавлявате много е да се присъедините към RISA - Ротердамската международна студентска асоциация. Всяка година RISA организира много дейности както за холандски, така и за чуждестранни студенти, включително партита, международни пътувания, спортни събития, лекции с гостуващи преподаватели и хора от бизнеса, и т.н.
Градът е домакин на няколко големи летни фетивала - Летен карнавал, Денс парадът, Ротердам 666, поп фестивалът Метрополи. В Ротердам се провеждат и международен филмов фестивал през януари, поетичен фестивал през юни, джаз фестивал на Северно море. Градът има оркестър – Ротердамския филхармоничен оркестър, където работи световноизвестният диригент Яник Незет-Сегуин. С други думи: няма как да скучаете!

И така, защо да избереш "Rotterdam Business School"?
● Бизнесът е това, за което става дума в RBS. Обучение, стажове, програми за обмен - всички те са насочени към подготовката на студенти за кариера в международния бизнес.
● Работа по реални бизнес казуси. Те предизвикват студентите да се научат да действат бързо и решително, като основават своите решения на нарастващия си опит и здравата логика
● Международна перспектива: Точно както в света на бизнеса, фокусът на RBS е изцяло международен. Работят в тясно сътрудничество с партньори в бизнес и образователни общности на Европа, Африка, Азия и Америка. Заедно с тях успяват да предложат на студентите глобалната перспектива, от която се нуждаят.

Eла на БЕЗПЛАТНА КОНСУЛТАЦИЯ


Добави нов коментар