Блог » Рубрика "На Фокус"

Universität Innsbruck | Университет на фокус

История на университета
Основан през 1669 г. от император Леополд I, университетът Инсбрук (Leopold-Franzens-Universität Innsbruck) днес е най-голямото висше учебно заведение в западна Австрия. През зимния семестър 2020/21 г. в него са записани 28 204 студенти, от които 45 % чуждестранни. За същата година класацията Times Higher Education го поставя на 351-400 място в света. QS World University Ranking го нарежда на 265-то място за 2020 г.

Специалности
Университетът предлага бакалавърски програми в най-различни сфери: инженерни, природни науки, хуманитарни, обществени науки, право, архитектура. Сред специалностите, които бихте могли да изучавате, са: електротехника, мехатроника, спортни науки, философия, политически науки, история на изкуството, фармация. Предлаганите магистърски програми са 58, от които 14 изцяло на английски език. Сред магистратурите на английски са: информатика, финанси и банково дело, маркетинг, приложна икономика и др.
Университетът следва принципа, че всеки, които желае да има висше образование, трябва да получи тази възможност, поради което, с малки изключения, почти всички специалности са със свободен прием и без ограничение на броя места. Сред специалностите с ограничен прием са архитектура, психология, фармация, информатика, биология, социални науки, педагогика.
Допълнителни знания можете да получите в научните центрове на университета. Дигиталният научен център DiSC например предлага курсове по дигитални компетенции, от които могат да се възползват всички студенти, без значение каква специалност изучават.

Кампус
Сградите на университета са разположени из целия град. Кампус Innrain обхваща Ректората, централната библиотека, факултетите по право и природни науки. В кампус Universitätsstraße се помещава факултетът по католическо богословие, заедно с построения през 1997 г. факултет по социални и икономически науки. Техническите специалности се изучават в кампус Technik в квартала Höttling West. Спортният институт и спортният център са близо до летището, а от 2018 г. Центърът за музикални науки се намира в Haus der Musik Innsbruck.


Настаняване
Както в останалите австрийски градове, общежитията в Инсбрук не са част от университета, а се поддържат от частни организации. Една от тях е STUWO, която разполага с общежития на 6 минути път от университета. Месечният наем е около 460-550 евро. Сградите са модерно оборудвани с всичко необходимо, разполагат дори със сауна, стая а музика, помещение за съхраняване на велосипеди и ски, фитнес и градина.

Студентски живот
Инсбрук е център на провинция Тирол в западна Австрия и, благодарение на географското си разположение в сърцето на Алпите, умело съчетава модерна градска среда с красива природа. За няколко часа с влак можете да стигнете до Залцбург, Виена, Мюнхен или Венеция – възможност, от която много студенти се възползват. Тъй като градът не е голям, всичко е достъпно - за около 10-15 минути с колело. Университетът предлага голям избор от спортни клубове, в които бихте могли да се запишете, а в града често се провеждат спортни събития и състезания. Близо ¼ от жителите на Инсбрук са студенти.

Защо да изберете университета Инсбрук?
• Широк избор от специалности в най-различни сфери от инженерни до право, голяма част от които са със свободен прием.

• Практически ориентирано обучение: преподавателите в университета ръководят водещи изследователски проекти в своите сфери и студентите получават възможност да участват в тях.

• Голям брой чуждестранни студенти и партньорства с академични институции от 50 държави в цял свят.

Заяви консултация


Добави нов коментар