Блог » Университет на фокус

UNI GRAZ| Университет на фокус

Малко история
Karl-Franzens-Universität Graz (KFU Graz) е вторият най-стар университет в Австрия след Виенския и най-голямото висше учебно заведение в провинция Щирия. Основан е през 1586 г. от ерцхерцог Карл II и в началото разполага само с философски и теологически факултет. Днешният кампус е построен през 1870 г. От 2004 г. медицинският факултет става самостоятелен медицински университет (Medizinische Universität Graz).
Днес в Uni Graz има 31 000 студенти и над 3000 преподаватели и научни работници. Сред преподавателите и възпитаниците на университета са нобеловите лауреати Ервин Шрьодингер (квантов физик), Иво Андрич (писател), Виктор Франц Хес (физик).
Географското разположение на Грац улеснява сътрудничеството с югоизточна Европа на научно, културно и икономическо ниво.

Специалности
Университетът предлага специалности в сферата на хуманитарните науки, изкуството, природните науки, икономиката. Тук можете да следвате също право, както и спортни науки. Разнообразието от магистърски програми също е голямо - от политически науки до музикознание. Студентите имат възможност да изучават и магистърски програми на английски език, сред които интерес предизвикват специалности като биотехнологии, политически науки и геология.

Настаняване
Студентските общежития в Австрия се управляват от частни организации. Месечният наем на общежитие в Грац е между 300 и 450 евро в зависимост от типа общежитие. Имате възможност да избирате между самостоятелни стаи със споделени общи пространства и самостоятелни апартаменти със собствена баня и кухненска ниша. Сградите са модерно обзаведени и разполагат с всичко необходимо, като някои от тях имат дори фитнес и спа. Не чакайте последния момент да се регистрирате за общежитие, за да имате повече възможности за избор!

Студентски живот
Грац е университетски град, който привлича студенти и туристи от цял свят. Пленителната архитектура, малките улички, културните събития, които се провеждат целогодишно, са само част от нещата, на които можете да се насладите в свободното си време. През 2003 г. градът беше номиниран за европейска столица на културата. Сред забележителностите са както средновековни крепости, така и модерни съвременни творения като например остров Мур (Murinsel) – островът е построен насред река Мур, а на него се намират открита сцена и кафене, което се посещава от хиляди туристи всяка година.
Грац се намира на около 200 км от Виена – възползвайте се от възможността да посетите и австрийската столица!

Защо да изберете Uni Graz?
• Университетът предлага разнообразни бакалавърски и магистърски програми и се стреми да се придържа към интердисциплинарни и иновативни методи на обучение, които ще ви направят висококвалифицирани специалисти в сферата, която сте избрали.

• Грац е университетски град, който ще ви предложи контакти с много млади хора, възможности за стажове и практики, участие в проекти. Освен, че пази своите традиции, градът е и модерно място, в което можете да реализирате своите идеи свободно.

Запази си час за безплатна консултация


Добави нов коментар