Блог » Интервюта

Какво е да учиш Немска Филология във Виена?

@Universität Wien

Казвам се Катерина Георгиева и следвам специалност немска филология, първи семестър, във Виенския класически университет. Това е специалност, при която трябва да си наистина сигурен, че искаш да изучаваш немския език до толкова дълбоки основи. Никак не е лесно, но всичко е в твои ръце.

Много съм доволна от услугата на Едланта. Консултантите се съобразяват с интересите на кандидата, експедитивни са и всяка предприета от тях стъпка е неслучайна. Също така коректността е едно от най-важните неща, щом стане дума за нещо сериозно като бъдеще, а именно следване извън България. Несъмнено, ако търсите това, ще го намерите в ЕДЛАНТА.
Universität Wien е разположен на наистина идеално място в града с всички удобни транспортни средства. Образованието и методите са на ниво. Ваканциите са също удобни. За общежитие препоръчвам Haus Vindobona на сайт wihast.at, хората са дружелюбни и топли, тъй като чувам доста често, че в други общежития са по-дръпнати и се чувстваш като на квартира. Студентският живот във Виена определено съществува. От гледна точка на разходи - всичко е до човека. Може да намерите хубава на нормални цени храна, има много намаления за студени като например за театър, дискотеки, клубове и кафетерии. Градът е пълен със заведения и има наистина огромно разнообразие. Виена е град богат на култура, запазил старите си ценности, но също продължаващ да се развива. Един интернационален град, пълен с възможности за развитие.
Все още не съм наясно относно стипендиите. Доколкото знам университетът не предлага. За да се издържам работя почасово в кетъринг фирма.
Според мен лично Виена е град, в който си заслужава да живееш известно време. Защо ли?! На първо място - срещаш се с хора и съответно култури от целия свят, което те обогатява извън образованието. Второ обучението е наистина трудно, но накрая излизаш подготвен и уверен в това, което започваш да практикуваш (от гледна точка на много завършващи студенти, с които говорих). Събитията, с които е пълен градът, дават възможност и за културно развитие. Има много възможности в различни области за развитие, в зависимост от интересите. Стига да има желание, ще се намери и начин да пробиеш. Разбира се, австрийският немски е като нов език, но това не трябва да отказва никого, понеже хората си говорят и изчистен немски щом видят, че си чужденец. За мен най-добрата комбинация за един студент е усърдно учене, но и незабравим студентски живот - именно това предлага Виена, стига да успеете да грабнете от възможностите ѝ с пълни шепи! :)

Кандидатствай с ЕДЛАНТА!

Форма за контакт

Добави нов коментар